Bivšem potpredsedniku opštine Čukarica određen pritvor

Izvor: RTS, 09.Nov.2016, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bivšem potpredsedniku opštine Čukarica određen pritvor

Specijalni sud u Beogradu odredio je pritvor do 30 dana bivšem potpredsedniku opštine Čukarica Urošu Jankoviću (37) kao i Miroslavu Stefanoviću (49) koji se sumnjiče da su malverzacijama sa parcelama, golmana srpske reprezentacije Vladimira Stojkovića oštetili za više od 30 miliona dinara.
Istom odlukom sud je odlučio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da će moći da se brane sa slobode uloliko polože jemstvo u iznosu od po 50.000 evra.
Za ostalih pet osumnjičenih u tom slučaju tužilaštvo za organizovani kriminal nije tražilo određivanje pritvora, pa će se oni braniti sa slobode.
Sudija za prethodni postupak doneo je rešenje kojim je prema U. J. i M. S. odredio pritvor do 30 dana zbog postojanja posebnih okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, precizirala je u izjavi za Tanjug portparol suda Bojana Stanković.
Istim rešenjem, kako je dodala, određena je mera jemstva, te ukoliko okrivljeni uplate iznos jemstva ova mera će zameniti pritvor i oni će biti pušteni na slobodu.
Stankovićeva je napomenula da je prema okrivljenima takođe određena mera zabrane prilaženja, sastajanja i komuniciranja sa određenim licima.
Pored Jankovića i Stefanovića u ovom slučaju za udruživanje radi vršenja krivičnih dela prevare i falsifikovanje isprave osumnjičeni su i direktor čukaričkog preduzeća "Makiš-promet" Vladimir Đurković (39), Marko Zorić (39), Slađan Tanić (39), Aleksandar Rakičević (32) i Isidora Dašić (28).
Janković, Đurković i Stefanović se, prema krivičnoj prijavi policije, sumnjiče da su Stojkoviću ponudili na prodaju više zemljišnih parcela na područcju opštine Čukarica, koje su u vlasništvu fizičkih lica, a koje će navodno u nekom budućem periodu biti atraktivne za ulaganje i izgradnju.
"Osumnjičeni su oštećenom, kako se sumnja, prezentovali dokumentaciju koja je sadržala neistinite podatke o vlasnicima parcela, a kasnije su te neistinite podatke unosili u kupoprodajne ugovore, koje su overavali falsifikovanim notarskim pečatima. Na taj način oštećeni je doveden u zabludu da kupuje zemljište od stvarnih vlasnika", navela je policija.
Osumnjičeni Đurković, Tanić i Rakičević se terete da su se prilikom sklapanja kupoprodajnih ugovora sa Stojkovićem predstavljali falsifikovanim punomoćjima i ovlašćenima kao pumonoćnici vlasnika parcela (da mogu u njihovo ime i za njihov račun da prodaju zemljišne parcele).
Policija sumnja da su se osumnjičeni Zorić i Isidora Dašić lažno predstavljali kao vlasnici parcela.
Nakon potpisivanja kupoprodajnih ugovora, kako navode u policiji, ošteceni Stojković je sa svog računa novac prebacivao na račune koje su u bankama otvorili Stefanović, Rakičević, Zorić i Dašić, a koji su oni ih potom podizali i delili sa ostalim osumnjičenima.
Policija je od osumnjičenih oduzela 27.500 evra, za koje se sumnja da su proisteklih iz krivičnog dela, falsifikovani notarski pečat, falsifikovanu dokumentaciju i računarsku opremu.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

JANKOVIĆU ODREĐEN PRITVOR: Visoki funkcioner DSS osumnjičen za prevaru

Izvor: Kurir, 09.Nov.2016

...Istom odlukom sud je odlučio da će moći da se brane sa slobode uloliko polože jemstvo u iznosu od po 50000 evra..Za ostalih pet osumnjičenih u tom slučaju tužilaštvo za organizovani kriminal nije tražilo određivanje pritvora, pa će se oni braniti sa slobode Sudija za prethodni postupak...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.