Putin: Pred nama civilizacijski izazovi, budimo odgovorni

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 02.Jun.2017, 15:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Pred nama civilizacijski izazovi, budimo odgovorni

Predsednik Rusije Vladimir Putin pozdravio je danas učesnike Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburgu, poručivši da svet može da odgovori na cilivizacijske izazove samo zajednički, uz odgovoran i dosledan pristup.

"Cenimo interes koji pokazujete prema Rusiji", rekao je Putin na plenarnom zasedanju drugog dana Foruma.

On je kazao da zemlje samo zajedno mogu da prevaziđu neravnotežu i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << obezbede ekonomski rast, ali tako da postoje pravedna pravila trgovine i pravedna konkurencija, da se smanji siromaštvo, pobede bezbednosni izazovi, u prvom redu međunarodni terorizam, ideje nacionalizma i ksenofobije.

Prema njegovim rečima, svet se suočava sa civilizacijskim izazovima.

"Moramo biti odgovorni i dosledni i samo tako mozemo doći do rešenja koja će osigurati harmonični globalni razvoj. Pred nama su sistemski dugoročni izazovi čije je posledice teško predvideti. Nemamo pravo na rasprave, da gubimo vreme i igramo geostrateške igre", rekao je Putin.

On je naglasio da je Rusija otvorena za dijalog, saradnju i rešavanje strateških pitanja.

Kako je rekao, potrebna su nestandardna rešenja, novi formati saradnje, ali i da se iskoristi potencijal međunarodnih organizacija, pre svega UN.

Rusija je spremna da da svoj doprinos svim tim naporima, rekao je Putin.

On je posebno naglasio značaj informativnih tehnologija i naveo da Rusija namerava da radi na razvoju "digitalne" ekonomije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(UŽIVO) PUTIN je ušao, rekao VOLJNO, dao jasan komentar povodom Trampove kobne odluke po svet i svima je laknulo (FOTO)

Izvor: Telegraf.rs, 02.Jun.2017

Predsednik Rusije Vladimir Putin pozdravio je danas učesnike Međunarodnog ekonomskog foruma u Sankt Peterburg. On je prolazeći do svog mesta na bini svim prisutnima rekao "Voljno". Potom je u svom govoru istakao da se svet suočava sa civilizacijskim izazovima i istakao da je rusija spremna da pomogne...

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.