Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Jul.2015, 13:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putin: Blater zaslužuje Nobelovu nagradu

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je danas da odlazeći prvi čovek Svetske fudbalske federacije (Fifa) Sep Blater zaslužuje Nobelovu nagradu za rukovođenje tom organizacijom.

"Svi znamo kakva se situacija trenutno razvija oko Blatera. Ne želim da zalazim u detalje, ali ne verujem ni reč o njegovoj ličnoj umešanosti u korupciju. Mislim da ljudi >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << kao što je Blater zaslužuju posebno priznanje. Ukoliko iko zaslužuje Nobelovu nagradu, to su ti ljudi", rekao je Putin, a prenosi ESPN.

Fifu potresa najveći skandal u njenoj 111-godišnjoj istoriji, pošto su na zahtev američkog tužilaštva, u sklopu istrage o korupciji u svetskom fudbalu, 27. maja uhapšena sedmorica visokih funkcionara te organizacije, a 14 je optuženo.

Blater je dva dana kasnije dobio peti četvorogodišnji predsednički mandat, ali je 2. juna podneo ostavku.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.