Novinari uputili otvoreno pismo Putinu i Trampu

Izvor: B92, 15.Jul.2018, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novinari uputili otvoreno pismo Putinu i Trampu

Novinari finskog lista Helsingin sanomat objavili su otvoreno pismo predsednicima Rusije i SAD, Vladimiru Putinu i Donaldu Trampu.

U pismu su pozvali dvojicu lidera da "ne rešavaju evropska pitanja bez učešća Evropljana", preneo je TASS.

Putin i Tramp sastaće se u ponedeljak u Helsinkiju.

"Dogovoreni sastanak na najvišem nivou budi kod Finaca sećanja na takve susrete u prošlim vremenima. Često se dešavalo da dolazak šefova država bude u napetoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << atmosferi, ali su se uvek rastajali s osmehom. Taj fenomen ima i svoje ime - 'duh Helsinkija'", naveli su novinari u pismu objavljenom na finskom, ruskom i engleskom.

Navedeno je da je "prognoziranje ishoda samita veoma težak zadatak zbog brzih promena, kako u Rusiji, tako i u SAD".

"Od neprestanog slabljenja odnosa SAD i Rusije niko nema koristi. Zato je susret u Helsinkiju važan događaj, uprkos svim kompleksnostima", ocenili su autori pisma.
Pogledaj vesti o: Vladimir Putin

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FINSKI NOVINARI PUTINU I TRAMPU: Ne rešavajte evropska pitanja bez učešća Evropljana!

Izvor: Kurir, 15.Jul.2018

HELSINKI - Novinari finskog lista Helsingin sanomat objavili su otvoreno pismo predsednicima Rusije i SAD, Vladimiru Putinu i Donaldu Trampu, u kome su pozvali dvojicu lidera da "ne rešavaju evropska pitanja bez učešća Evropljana".

Nastavak na Kurir...

Novinari uputili otvoreno pismo Putinu i Trampu

Izvor: Vesti-online.com, 15.Jul.2018

Novinari finskog lista "Helsingin sanomat" objavili su otvoreno pismo predsednicima Rusije i SAD, Vladimiru Putinu i Donaldu Trampu...U pismu su pozvali dvojicu lidera da "ne rešavaju evropska pitanja bez učešća Evropljana“...Putin i Tramp će se sastati u ponedeljak u Helsinkiju...Dogovoreni...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.