Klintonova okrivila Putina za izborni poraz

Izvor: RTS, 18.Dec.2016, 05:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klintonova okrivila Putina za izborni poraz

Za poraz na predsedničkim izborima u SAD, demokratska kandidatkinja Hilari Klinton okrivila je "rusko hakovanje", tvrdeći da je to deo dugotrajne strategije ruskog predsednika Vladimira Putina da diskredituje osnovna načela američkih vlasti.
Hilari Klinton >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je rekla da je "sam Vladimir Putin rukovodio tajnim hakerskim napadima" protiv američkog izbornog sistema i američke demokratije, "jer očigledno gaji animozitet" prema njoj.

Prema njenim rečima, rusko mešanje u izborni tok u SAD predstavlja Putinovu "ličnu osvetu" za njene optužbe izrečene 2011. kada je bila američka državna sekretarka i kada je optužila Rusiju za nepravilnosti i nameštanje rezultata parlamentarnih izbora u toj zemlji.
Američka federalna policija podržala je zaključke američke obaveštajne službe o navodnoj ruskoj intervenciji tokom predizborne kampanje za predsedničke izbore u SAD, preneo je Vašington post.
Šef FBI-ja Džejms Korni i direktor Uprave nacionalne obaveštajne službe (DNI) Džejms Klejper složili su se sa zaključcima CIA, koja je navela da su osobe povezane s Moskvom dostavile "Vikiliksu" hakovane imejlove bivšeg direktora predizborne kampanje Hilari Klinton, Džona Podeste, kao i drugih demokrata.
Odlazeći američki predsednik Barak Obama istakao je da će SAD preduzeti mere protiv Rusije zbog njenog mešanja u izbore, što Kremlj demantuje.
Obama je u intervjuu za En-Pi-Ar njuz rekao da će SAD "preduzeti akcije" protiv svake vlade koja se meša u unutrašnja pitanja zemlje.
Izabrani predsednik SAD Donald Tramp opisao je nedavno zaključak Centralne obaveštajne agencije (CIA) da je Rusija umešana u američke predsedničke izbore kao "smešan", navodeći da demokrate to koriste kao "još jedan izgovor" za izborni poraz Hilari Klinton.
CIA je prošle nedelje zaključila s "velikim uverenjem" da je Rusija intervenisala na ovogodišnjim američkim predsedničkim izborima kako bi Tramp pobedio.
Pogledaj vesti o: Izbori

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.