Zbog čega je Troicki bio suspendovan?

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Maj.2020, 08:40

Zbog čega je Troicki bio suspendovan?

Srpski teniser Viktor Troicki je u 2013. godini suspendovan na 18 meseci zbog kršenja antidoping pravila, a njegov bivši trener Jan de Vit otkrio je šta se dešavalo u tom periodu.

De Vit, koji je saradnju sa Troickim raskinuo samo nekoliko nedelja pre tog incidenta, naveo je da je srpskog igrača koštala neopreznost.

Viktor zbog bolesti nije dao uzorak krvi kada je bilo potrebno i dobio je veliku suspenziju u trenucima kada je bio na vrhuncu karijere.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Nekada 12. igrač sveta tokom turnira u Monte Karlu dobio je nalog da se testira 15. aprila.

"Stavio bih ruke u vatru za Viktora. Dok smo radili zajedno, nikada nije uzeo nešto što je zabranjeno. Rečeno mi je da se nije osećao dobro nakon meča u Monte Karlu 2013. godine", rekao je De Vit u jednom podkastu i nastavio:

"Tokom celog života je mrzeo igle i zamolio je odlaganje testa krvi. Doktorka je uzela uzorak urina, koji je bio negativan. Nije imala iskustva i sažalila se, pa je prihvatila odlaganje. Međutim, sutradan je znala da je pogrešila. Uzeli su mu krv dan kasnije i on je bio negativan."

Stručnjak koji sada radi sa Nikolozom Basilašvilijem uveren je da Srbin nije pogrešio, ali ga je jedna nesmotrenost skupo koštala.

"Viktor je računao na dobru volju, što je bilo glupo i naivno. Kao profesionalni sportista, jednostavno ne možete odlagati doping test za drugi dan", zaključio je De Vit.
Pogledaj vesti o: Viktor Troicki,   Tenis

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.