Viktor u finalu protiv  Simona

Izvor: Blic, Tanjug, 04.Okt.2009, 01:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Viktor u finalu protiv Simona

Viktor Troicki nokautirao je teniskog Muhameda Alija! Drugi reket Srbije savladao je prvog nosioca Žo-Vilfreda Congu u polufinalu „Tajland opena" u Bangkoku (nagradni fond 608.500 dolara) sa 1:6, 6:2, 6:3 i u 10 časova bori se za prvu titulu u karijeri. Viktorov protivnik u meču za trofej je još jedan Francuz, drugi favorit Žil Simon, koji je bio bolji od Austrijanca Jirgena Melcera rezultatom 6:4, 7:6(3).



- Velika je stvar pobediti tenisera sa liste >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << 10 najboljih svetskih igrača. Nisam imao šansu u prvom setu, ali sam potom podigao nivo svoje igre i uspeo da dobijem. Conga nije bio na najvišem nivou u poslednja dva seta - istakao je Troicki.

Uvodni set nije slutio srećan završetak po Troickog. Conga je bio ubedljiv, dozvolivši Srbinu samo počasni gem. U nastavku meča, međutim, uloge su potpuno promenjene. Viktor je zaigrao mnogo hrabrije, a u drugom i trećem setu osvojio je četiri od pet uzastopnih gemova na servis sedmog tenisera planete. Trijumfom u polufinalu Troicki je oduzeo krunu Congi, pošto je Francuz prošle godine u finalu bio bolji od Novaka Đokovića.

Novo francusko-srpsko finale u Bangkoku moglo bi da ostane Troickom u predivnoj uspomeni. Viktor je u jedinom finalu dosadašnje profesionalne karijere poražen prošle godine od Huana Martina del Potra u Vašingtonu. U dosadašnjim mečevima sa Simonom, Troicki je oba puta morao da pruži ruku desetom teniseru sa ATP liste.

- Pobeđivao sam top 10 igrače i ranije. I oni su takođe ljudi, nisu nesavladivi- hrabro je poručio Troicki između dva duela sa bolje rangiranim igračima.

„Tajland open" u Bangkoku je prvi turnir za Simona posle „US opena" i povrede kolena.

- Kada izađem na teren, spreman sam da se borim za svaki poen - zaboravio je probleme Simon.

Posle turnira u Bangkoku Troicki će se vratiti među prvih 30 na svetu. Ulaskom u finale zaradio je 150 poena i 52.700 dolara, a ako osvoji, titulu keširaće 100.100 dolara i 250 ATP bodova.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.