Viktor nije uspeo

Izvor: RTS, 19.Jan.2012, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Viktor nije uspeo

Kazahstanac Mihail Kukuškin savladao je Viktora Troickog u meču drugog kola Otvorenog prvenstva Australije sa 3:2 u setovima 5:7, 6:4, 6:2, 4:6, 6:3). Troicki je jedini od naših tenisera koji nije uspeo da se plasira u treće kolo turnira u Melburnu.

Uprkos uspešnom startu, Troicki je u sledeća dva seta popustio pod pritiskom Kukuškina, da bi u četvrtom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << uspeo da izjednači. Ipak, u odlučujućem petom setu Kukuškin je pokazao da se zasluženo našao na prvom godišnjem grend slemu i posle brejka u osmom gemu (4:2) iskoristio prvu od tri vezane meč lopte na svoj servis.

Ravnopravna borba i razmena poena trajala je tokom prvog seta do pred sam kraj, kada na 5:5 Troicki, sjajnom igrom na mreži uspeva da osvoji dva poena koja mu donose brejk. Svoj servis Viktor rutinski pretvara u osvojeni prvi set 1:0 (7:5).

Na startu drugog seta, Viktor nastavlja seriju i ostvaruje novi brejk. Igra dobija na dramatici, jer Kukuškin uspeva da vrati brejk i izjednači na 1:1. Koncentracija Troickog je znatno poljuljana posle poena koje je izgubio i pomalo kontroverznim odlukama sudija i Kukuškin uspeva da dođe do novog brejka na 3:1.

Sjajna borba se nastavlja. Sada Viktor uspeva da vrati brejk i izjednačuje na 3:3, da bi novim brejkom poveo sa 4:3. Potom, uzvraća Kukuškin. Sada on oduzima Viktorov servis i stiže se opet do izjednačenja, 4:4, da bi na Viktorovom servisu stigao do tri brejk i set lopte. Već prvu dobija zahvaljujući duploj servis grešci Troickog i meč je opet na početku – 6:4 za Mihaila Kukuškina i 1:1 u setovima.

U novi set Troicki opet ulazi dekoncentrisano što Kukuškin odmah koristi za novi brejk i vođstvo od 2:0. U nastavku Tipsarević ne uspeva da pruži adekvatan otpor i Kukuškin, posle 6:2 u gemovima, vodi 2:1 u setovima.

Četvrti set počinje ravnopravnom borbom, a Troicki pokušava da izbori ostanak u meču. To mu polazi za rukom krajem seta, kada na 4:4 uspeva da načini brejk i dobije set sa 6:4 čime se meč vraća na početak, 2:2 u setovima.

Odlučujući set opet počinje ravnopravnim odmeravanjem snaga da bi pomalo kontroverzne odluke sudija ponovo poremetile koncentraciju Troickom pri rezultatu 1:1. Viktor, ipak, uspeva da povrati ravnotežu i kod 2:2 na Kukuškinov servis prelazi u ofanzivu koja ne daje rezultate. Kukuškin na Viktorov servis koristi treću brejk loptu za vođstvo od 4:2. Kazahstanac rutinski dobija svoj servis i sa 5:2 osigurava prednost. Viktor dobija svoj servis, ali Kukuškin bez izgubljenog poena dobija gem, set i meč.

Kazahstanski teniser će u trećem kolu igrati sa pobednikom meča Tomas Beluči (Brazil)–Gael Monfis (Francuska).

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.