Troicki posle hičkokovske drame: Znao sam da mogu da preokrenem

Izvor: MozzartSport.com, 06.Mar.2015, 20:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Troicki posle hičkokovske drame: Znao sam da mogu da preokrenem

„Pozdravljamo Jankelu, želimo da nam se vrati što pre“, setio se svog drugara Troicki

Dok je Viktor preokretao protiv mladog Borne Ćorića, kroz glavu su mu prolazile neki stari mečevi na kojima je preokretao rezultat.

Prolazio mi je meč u Belgiji, jer znam da mogu da preokrenem takve utakmice. Verovao sam da mogu u tim važnim trenucima. Osetio sam u trećem setu da se lomi, bio sam čvrst i u glavi jak. Publika je to osetila i dala mi dosta >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << pozitivne energija. Navijala je jako i digla me. Malo sam promenio taktiku, igrao agresivnije i samim tim ga iznenadio. On je sjajno počeo, bio je neverovatan u drugom setu. Zaista je bio sjajan. Ja sam bio malo defanzivniji od planiranog. Želeo sam od početka da budem agresivan, ali sam tek kasnije to uspeo da sprovedem u delo“, istakao je Viktor.

Troicki
je deset godina stariji od Borne.

Pomoglo mi je iskustvo. Konačno ono dolazi do izražaja. Mnogo sam više igrao u Dejvis kupu od njega. Znao sam da meč nije gotov. Ne znam koliko je on mečeva odigrao u pet setova. Osetio sam da sam fizički jači od njega, znao sam da mogu i da ću izdržati. Samim tim sam bio čvrst u glavi“.

Glava je imala vrlo mnogo uticaja, pošto se posle dve godine vratio u reprezentaciju.

Pune dve godine nisam igrao za reprezentaciju. Imao sam dosta emocija pred sam izlazak na teren u tim prvim poenima i gemovima. Odigrao sam puno mečeva za Srbiju, sve se vratilo na svoje. Dobro sam počeo, iznenadila me njegova igra. Stizao je sve, držao ritam, nije grešio puno. Naterao me da se povučem i budem defanzivniji. Posle sam odradio ono što sam od početka hteo i bilo je dobro“.

O Borni se govori kao o top pet potencijalu.

Svi smo videli da može sjajno da igra. Ipak je rano govoriti o top pet, jer ima samo 18 godina. Imaće on sjajnu karijeru, ali polako. Nadala i Marija je već dobio. Ne mogu tačno da predvidim. Po mojoj pretpostavci, on je sa 18 godina i dalje dete. Ja sa 18 godina nisam znao da ću uopšte igrati tenis. Dug je put, on je već 60. što je neverovatno. Predviđam mu sjajnu karijeru“.

Pozdravljamo Jankelu“, završio je Viktor.

(FOTO: Starsport)
Pogledaj vesti o: Viktor Troicki

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Viktor: Čvrstina, iskustvo, publika

Izvor: B92, 06.Mar.2015

Viktor Troicki kaže da je sve vreme verovao u pobedu nad Bornom Ćorićem, iako je imao dva seta i brejk zaostatka...“U tom trenutku prolazio mi je kroz glavu meč u Belgiji, kada sam preokrenuo protiv Gofana. To mi je dalo samopouzdanja jer znam da mogu da preokrenem takve mečeve. U važnim trenucima...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.