Troicki: Novak je uspeo sve u ovom sportu

Izvor: B92, 12.Jun.2023, 23:30

Troicki: Novak je uspeo sve u ovom sportu

Selektor Dejvis kup tima Srbije Viktor Troicki govorio je o uspehu Novaka Đokovića koji je na Rolan Garosu osvojio svoju 23. gren slem titulu.

Troicki posle ove Novakove nove titule nema dilemu da je srpski teniser uspeo sve u tenisu.

"Pre svega, želeo bih čestitati Novaku na istorijskom uspehu - 23. grend slemu. Zaista zvuči nestvarno, ali uspeo je sve u ovom sportu. Sve rekorde drži - >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << broj nedelja na prvom mestu, grend slamovi, turniri masters serije, pobede protiv najvećih rivala... Zaista neverovatan uspeh. Znam ga od detinjstva, naježim se. Juče kada sam gledao meč, sve mi je prolazilo kroz glavu. Ne mogu da verujem da je mali dečak Nole, kojeg sam znao od detinjstva, uspeo da dostigne najveće visine u svetu sporta", ističe Troicki.

Koji naglašava da je po njemu Novak najbolji sportista u istoriji.

Troicki ističe da Novaku više odgovaraju mečevi koji se igraju na tri dobijena seta.

"Turniri se igraju na tri dobijena seta, gde je on opet spreman i psihički i fizički. Iskoristi to uvek protiv svih rivala jer je u prednosti u odnosu na njih. Znaju protiv koga igraju - protiv Novaka. Znaju ko je prekoputa mreže. Bio sam u toj situaciji i znam da nije lako, pogotovo protiv njega", kaže Troicki.

Veruje da bi ovaj Rolan Garos mogao da budem važan, jer bi ova godina mogla da bude najznačanija u njegovoj karijeri.

"Mogla bi da bude istorijska. On je od svega onoga što mu se desilo u Australiji prošle godine postao nepokolebljiv prema medijima. Ako je možda pre pokušavao da nađe neka zajednička mesta, od tada je postao nepokolebljiv", smatra Troicki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Dejvis kup,   Novak Đoković

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.