Troicki: Novak je psihički najjači i to pravi razliku

Izvor: B92, 14.Jun.2021, 15:49

Troicki: Novak je psihički najjači i to pravi razliku

Srpski teniser Viktor Troicki govorio je o velikom uspehu Novaka Đokovića.

To što Novak postiže je fascinantno, dobiti prvo Nadala na njegovom terenu u Parizu, pa se vratiti u finalu posle 0:2. Verujem da se neće zaustaviti i da će već ove godine postati rekorder po broju gren slemova, izjavio je srpski teniser Viktor Troicki.

Troicki, kao njegov dugogodišnji prijatelj i saigrač, a sada i selektor Dejvis kup tima Srbije, ističe da je Ðoković >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << favorit i na Vimbldonu i na US openu, kao i na Olimpijskim igrama u Tokiju.

"Osvojio je Rolan Garos, a nije bio prvi favorit. Sigurno je motivisan za sve što sledi, fizički i psihički je spreman, potpuno je drugi teniser kad igra gren slem mečeve, samo on može da odigra najbolji tenis kad želi. Takođe, verujem da je spreman za zlato u Tokiju, to je medalja koja mu nedostaje", rekao je Troicki za Tanjug televiziju.

Troicki je dodao da kao teniser ne može da objasni nivo Ðokovićeve igre, pogotovo u polufinalu protiv Nadala.

"Nisam gledao bolji tenis u životu, posebno treći set i to na podlozi koja nije njegova omiljena. Dokazao je da je ubedljivo najbolji igrač sveta, njegova vera u pobedu je veća od ostalih, psihički je mnogo jači i to pravi razliku", istakao je Troicki.

Ðoković je u Parizu osvojio 19. gren slem u karijeri, sada ima samo jedan manje od Rodžera Federera i Rafaela Nadala, ali je postao prvi u open eri koji je svaki gren slem osvojio najmanje po dva puta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Viktor Troicki,   Novak Đoković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.