TROICKI PRELOMIO: Đoković na spisku za Dejvis kup

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Jul.2023, 13:03

TROICKI PRELOMIO: Đoković na spisku za Dejvis kup

U najjačem sastavu...

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktor Troicki odredio je širi spisak kandidata za sastav nacionalnog tima za septembarsku grupnu fazu takmičenja. Srbija igra u C grupi u Valensiji od 12. do 17. septembra protiv Španije, Češke i Koreje za plasman na finalni tunir, koji je zakazan u španskoj Malagi od 21. do 26. novembra.

Za put među osam najboljih reprezentacija planete u 2023. godini u Dejvis kupu boriće se Novak Đoković, >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Miomir Kecmanović, Laslo Đere, Dušan Lajović, Hamad Međedović, Filip Krajinović, Miljan Zekić, Nikola Ćaćić, Ivan Sabanov, Mati Sabanov i Branko Đurić.

U februarskim kvalifikacijama za grupnu fazu Dejvis kupa Srbija je kao gost slavila protiv Norveške – 4:0.

U septembru igraju još tri grupe, u Bolonji u A grupi su Kanada, Italija, Švedska i Čile, u Mančesteru u B grupi igraju Australija, Velika Britanija, Francuska i Švajcarska, a u Hrvatskoj, koja još nije odredila gde će da se igra, pored domaćina, takmiče se Holandija, SAD i Finska.

Po dve najboljeplasirane ekipe iz svake grupe u septembru obezbediće učešće na finalnom turniru u Malagi u novembru.

Prvi put se na širem spisku Dejvis kup reprezentacije Srbije pojavljuje ime trenutno 9. juniora sveta, Branka Đurića.

Srbija je osvajač Dejvis kupa 2010. godine

BONUS GALERIJA: Pogledajte kako izgleda Elena Gvoić, devojka fudbalera Alekse Terzića
Pogledaj vesti o: Viktor Troicki

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Troicki odredio širi spisak za Dejvis kup u Valensiji, Đoković predvodi Srbiju

Izvor: Radio 021, 07.Jul.2023

Selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Viktor Troicki odredio je širi spisak kandidata za sastav nacionalnog tima Srbije za septembarsku grupnu fazu takmičenja, saopštio je Teniski savez Srbije.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.