Srbija pred četvrtfinalom: Troicki od očaja do sjaja za veliku prednost (VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 06.Mar.2015, 19:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija pred četvrtfinalom: Troicki od očaja do sjaja za veliku prednost (VIDEO)

Borna je vodio sa 2:0, imao brejk prednosti u trećem setu. Tada je Đoković ušao u halu, i kao da je to Viktoru dalo dodatnu snagu, pošto se probudio i odučio od tenisa veliku hrvatsku nadu

Srbija – Hrvatska 2:0! Nadali smo se da će Viktor nastaviti u Novakovom stilu i doneti veliku prednost Srbiji, što se i dogodilo, ali teže nego što se mislilo. Borna Ćorić je dokazao da je stvarno jedan od najboljih klinaca u svetu tenisa, ali i >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << da još uvek mora da radi na psihičkoj, kao i fizičkoj pripremi. Ispustio je kapitalnu prednost od 2:0 – na kraju 3:2 (4:6, 1:6, 6:3, 6:2, 6:1) za Troickog posle nešto više od tri sata! Kakav meč smo gledali.

Troicki je imao samo jednu meč loptu, i iskoristio ju je.

Njih dvojica se nikada nisu sastajali pre ovoga. Hrvatska mlada nada je pokazala da je možda i legitiman Đokovićev naslednik. Sjajna kretnja po terenu, karaktaristična proklizavanja, fantastičan bekhend. Nažalost, sve to je na najbolji način pokazao u duelu sa Troickim. Ćorić obožava da igra na tvrdoj podlozi, pa je tu mogao da traži svoju prednost. Međutim, možda je i prerano počeo da se raduje.

Tribine nisu bile popunjene do poslednjeg mesta, pa se dolazi do zaključka da su tapkaroši samo naneli štetu tenisu, a ne mnogo dobrog svom novčaniku.

U prvom setu je Viktor dobro započeo. Činilo se da će nastaviti Đokovićev sjajan niz, pošto je i on pri prvom servisu protivnika odmah uzeo brejk. Međutim, Ćorić je pokazao da je psihički vrlo ozbiljan za svoje godine, pošto je vratio brejk i poveo sa 3:2. Od tada je počeo da dominira, a taj deo igre je majstorski priveo kraju sa 6:4.

Drugi deo igre je igrao samo jedan igrač, a njegovo ime je Borna – 6:1.

Kada je delovalo da će Hrvat lagano da osvoji i treći set, pa da samim tim poravna ukupni rezultat na 1:1, Troicki se probudio, a Bornu je mučio i bol u levoj nozi. U tim trenucima je u salu ušao i Novak, koji kao da je svojim prisustvom dao krila saigraču iz reprezentacije. Bilo je 2:0 za Hrvata, da bi Viktor sa pet uzastopnih gemova preokrenuo na 5:2.  Uspeo je da osvoji treći set i na taj način vrati nadu navijačima u prednost Srbije od 2:0.



Na kraju ju je i vratio. Pri rezultatu 1:1 Viktor je dobro namučio suparnika, ali se ovaj snašao i poveo sa 2:1. Međutim, od tada, totalni pad Ćorića i skok Viktora za laganih 6:2. Dva brejka i 2:2 u setovima.



Kako je završio četvrti, tako je Viktor započeo peti set, brejkom. Od tada pa do samog kraja, lagano je dolazio do gemova, pa je slavio za ogromnu prednost Srbije od 2:0 pred subotnji dubl u kome se sastaju on i Zimonjić sa Draganjom i Škugorom. Taj meč je na programu od 14 časova.

(FOTO: Starsport)
Pogledaj vesti o: Viktor Troicki,   Tenis

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.