POSLE KATASTROFALNOG DANA: Troicki utučen - Razočaran sam, loša je situacija

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Feb.2024, 21:17

POSLE KATASTROFALNOG DANA: Troicki utučen - "Razočaran sam, loša je situacija"

Ne izgleda dobro...

Selektor teniske reprezentacije Srbije, Viktor Troicki nije krio nezadovoljstvo posle dva poraza protiv Slovaka.

Miomir Kecmanović je, prvo, izgubio od Lukasa Klajna, da bi neuspeh doživeo i Dušan Lajović protiv Aleksa Molčana u mečevima prvog dana Dejvis kupa.

- Razočaran sam, imamo priliku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << da okrenemo, nije dobra situacija za nas da gubimo kod kuće sa 2:0, ali ja sam naučen da se ne predajem. Loš dan za nas - rekao je Troicki, pa nastavio o problemima.

- Ja bih voleo da imam opciju da mogu da menjam nešto, ali ovoga puta zaista, u takvoj smo situaciji da nemamo izbora. Eventualno, za dubl da, Ćaćić je siguran, ali videćemo da li će Miša ili Duci na teren sa njim. Što se tiče singla, kao što sam rekao, loša je situacija kod svih singl igrača. Od svih singlaša koje imamo u zemlji, dvojica spremnih su danas igrala, nažalost, nije bilo dobro, nije bio njihov dan, podbacili su. Verujem da su mogli više, ali to je sport, to je tenis. Protivnici su takođe igrali sjajno. Razočaran sam, mislim da ovo nije rezultat koji smo smeli da dopustimo prvog dana.

Novak Đoković nije tu, Hamad Međedović je bolestan, a Laslo Đere povređen.

- Laslo nije trenirao poslednja tri dana, to je očigledno. Miša je definitivno poslednji stigao iz Australije. OK, on može dobro da odigra na šljaci, ali mu treba više vremena da se navikne. To smo sve znali, ali to nije razlog današnjeg poraza, to je izgovor. OK, svako može da ima loš dan, ali mislim da je trebalo da iskoristi šanse koje je imao u prvom setu. Da je dobio prvi set verujem da bi ishod meča bio drugačiji. Opet, njegov osećaj na terenu je potpuno drugačiji. Verujem da se ne oseća najbolje, svi smo prošli kroz to i znam da nije lako, ali profesionalac si i nema izgovora. Idemo dalje, sutra je nov dan i probaćemo da se motivišemo i da damo sve od sebe. Ovaj rezultat sigurno ne smemo da prigvatimo tek tako - kazao je Troicki.

U subotu su je na programu dubl. Najavljeno je da će za Srbiju igrati Nikola Ćaćić i Miomir Kecmanović, dok za Slovake treba da nastupe Jozef Kovalik i Igor Zelenaj.

U slučaju pobede u tom duelu, u nedelju će biti potrebna dva trijumfa da bi izborili plasman na turnir gde se vodi bitka za osvajanje trofeja. U suprotnom u septembru ćemo igrati za opstanak u Svetskoj grupi.
Pogledaj vesti o: Dejvis kup

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.