Novak oduvao Herniha, Čilić bolji od Viktora u trileru

Izvor: Blic, Tanjug, 05.Nov.2009, 21:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak oduvao Herniha, Čilić bolji od Viktora u trileru

Novak Đoković je ekspresnom pobedom bez izgubljenog gema nad Janom Hernihom obezbedio plasman u četvrfinale turnira u Bazelu – 6:0, 6:0 za samo 52 minuta. Viktor Troicki nije uspeo da prođe 2. kolo i posle više od tri sata igre je poražen od Marina Čilića – 7:6 (7), 6:7 (8), 7:6 (6).

Novak je veoma ubedljivo otvorio duel i za sedam minuta poveo sa 3:0, uz brejk "sa nulom". Srpski teniser nije želeo da oduzima gas, već je nastavio sa agresivnom igrom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za koju Hernih nije imao nikakav odgovor. Čeh je do kraja seta uspeo da osvoji samo tri poena na svoj servis (!) i verovatno da se zapita šta se desilo za tih pola sata - 6:0!

Hernih je procenat osvojenih poena na drugi servis u drugom setu odlepio od nule, ali ga ni to nije spaslo od potpune katastrofe. Novak je za 15-ak minuta poveo sa 4:0, a svoju seriju je nastavio do samog kraja - 6:0, 6:0! Đoković je 29 od 58 svojih poena osvojio direktno, dok je njegov rival imao 20 vinera manje.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv boljeg iz duela Stanislas Vavrinka – Jarko Nieminen, dok je Hernih sezonu završio vrtoglavim porazom u kom je uspeo da osvoji ukupno 26 poena i propusti tri brejk lopte

Nešto kasnije, Viktor Troicki je izgubio rezultatom 2:1 od Marina Čilića posle tri sata igre, tri taj-brejka i nekoliko preokreta.

Troicki je dobro otvorio dramatičan susret i brejkom u petom gemu je stigao do prilike da servira za 1:0. Čilić je tada uzvratio (5:5) i odveo set u taj-brejk. Hrvatski teniser je u odlučujućem gemu spasio dve set lopte i rezultatom 9:7 izbacio Troickog iz ritma.

Čilić je to iskoristio za potpuni obrt, koji je kompletirao brejkom na startu nastavka. Ipak, brzo vođstvo hrvatskog tenisera od 3:1 nije bilo dovoljno da se savlada Troicki. Viktor se na pravi način revanširao rivalu za prvi set u novom taj-brejku, koji je rešio trećom set loptom za 10:8 i 1:1.

Sličan scenario je gledan i u trećem setu, čiji je početak pripao Čiliću. Hrvatski teniser je svoj brejk prednosti izgubio kroz "đus" sedmog gema (4:3), tako da je susret rešen u trećem taj-brejku.

Viktor je stigao do prednosti od 5:2, a zatim je imao i tri meč lopte, ali je Čilić napravio veliku seriju i poslednji preokret u pravom trileru.

Hrvatski teniser je rezultatom 8:6 obezbedio plasman u polufinale gde ga čeka Radeka Štepanek, koji je u 2. kolu bio bolji od Florana Sere sa 3:6, 7:6 (1), 7:6 (1).

Troicki, koji definitivno neće biti učesnik potencijalnog "srpskog polufinala" u singlu, možda bude imao priliku za nešto slično u dublu. Doduše, samo ako bude imao volje i snage, on će u paru sa nemačkim teniserom Kristoferom Kasom igrati protiv Amerikanca Skota Lipskog i Slovaka Filipa Polaseka.

Pobeda ih vodi do polufinala gde čekaju Nenad Zimonjić i Danijel Nestor. Prvi nosioci su ranije danas savladali Amerikanca Džejmsa Keretanija i Pakistanca Aisama Kverešija rezultatom 6:4, 6:4 i tako definitivno ostavili iza sebe lošu seriju od četiri uzastopna poraza u prvim kolima turnira.

Najveći sportski događaj u Švajcarskoj, turnir ATP serije 500 igra se za nagradni fond od 1.755.000 evra.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Djoković u četvrtfinalu turnira u Bazelu

Izvor: Beta, 05.Nov.2009

BEOGRAD, 5. novembra 2009. (Beta) - Srpski teniser Novak Djoković plasirao se u četvrtak u četvrtfinale turnira u Bazelu, pošto je u drugom kolu savladao Čeha Jana Herniha sa 2:0, po setovima 6:0, 6:0...Djoković, koji je postavljen za drugog nosioca na turniru, u četvrtfinalu će igrati protiv...

Nastavak na Beta...

Đoković: Hernih se nije ni trudio

Izvor: Mondo, 05.Nov.2009

Novak Đoković je zadovoljan pobedom (6:0, 6:0) nad Janom Hernihom u drugom kolu turnira u Bazelu, iako se ovaj, po njegovom mišljenju, nije dovoljno potrudio da pruži jači otpor.

Nastavak na Mondo...

Djoković: Hernih se nije trudio

Izvor: Beta, 05.Nov.2009

BAZEL, 5. novembra 2009. (Beta-AP) - Srpski teniser Novak Djoković izjavio je u četvrtak da je zadovoljan ubedljivom pobedom (6:0, 6:0) nad Janom Hernihom u drugom kolu turnira u Bazelu, ali je dodao da se Čeh nije ni dovoljno trudio da pruži jači otpor...Djoković je postavljen za drugog nosioca...

Nastavak na Beta...

Troicki pao u igri nerava

Izvor: Sportske.net, 05.Nov.2009

U veoma uzbudljivom i do samog kraja neizvesnom meču Viktor Troicki nije uspeo da savlada četvrtog nosioca na turniru u Bazelu, Hrvata Marina Čilića, i plasira se u četvrtfinale. Čilić slavio sa 2:1, a sva tri seta rešena u taj-brejku.

Nastavak na Sportske.net...

Troicki bez četvrtfinala u Bazelu

Izvor: B92, 05.Nov.2009

Srpski teniser Viktor Troicki poražen je u drugom kolu turnira u Bazelu od Hrvata Marina Čilića...Troicki nije uspeo da izbori plasman u treće kolo pošto je posle velike borbe poražen od Čilića rezultatom 2:1, po setovima 7:6 (9:7), 6:7 (8:10), 7:6 (8:6). U trećem kolu hrvatski teniser će igrati...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.