Bazel: Janko i Viktor kao furija

Izvor: S media, 02.Nov.2010, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Bazel: Janko i Viktor kao furija

Janko Tipsarević i Viktor Troicki bez većih problema plasirali su se u drugo kolo turnira u švajcarskom Bazelu (nagradni fond 1.75 miliona evra).

Janko je bio bolji od Denisa Istomina 6:2, 6:4 i u narednoj rundi ga čeka Rodžer Federer, dok je Viktor počistio Mihaela Berera 6:3, 6:0.

Sankt Peterburg: Tipsa ispustio polufinale

ATP: Srbi u pohodu na Bazel

Kazahstanac na putu do polufinala

Viktor i Janko zaustavljeni >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

Tipsarević je sav posao završio za 75 minuta. Iako je rivalu prepustio dva gema u uvodnom delu prvog seta, Janko je nadmoćnom igrom stigao do ubedljivih 6:2. Uzbekistanac je u drugom setu popravio igru, ali je našem teniseru bila dovoljna jedna prilika da dođe do prednosti od brejka. Janko je do kraja održao koncentraciju i priveo meč kraju - 6:4.

Tipsarević će u drugom kolu igrati protiv Federera, sa kojim se do sada dva puta sastajao. Drugi teniser sveta je oba puta izašao iz dvoboja kao pobednik, prvi put u Dejvis kupu 2006. godine (3:0), dok je drugi put morao dobro da se pomuči, na Australijan Openu 2008, kada je posle maratona ipak stigao do pobede, u petom setu je bilo 10:8.

Troicki je bio još ubedljiviji. U prvom setu bio mu je dovoljan jedan brejk, ali šta tek reći o drugom setu. Do 6:0 je stigao ekspresno, ispustivši samo tri poena na svoj servis. Istovremeno, kažnjavao je nemilosrdno svaku grešku Berera, pored čijeg imena je ostala - nula.

Na sledećem stepeniku sastaće se sa pobednikom duela između Florijana Majera i Pola Anrija Matjea.

Nastavak na S media...






Povezane vesti

BAZEL: Tipsarević rutinski do Federera

Izvor: Mondo, 02.Nov.2010

Janko Tipsarević pobedio Denisa Istomina 6:2, 6:4 i plasirao se u drugo kolo turnira u Bazelu.

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.