Zvezdina bruka u Zadru: Fenjeraš napravio senzaciju na Jadranu

Izvor: Večernje novosti, 15.Dec.2019, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezdina bruka u Zadru: "Fenjeraš" napravio senzaciju na Jadranu

Košarkaši Crvene zvezde poraženi su od Zadra rezultatom 78:76 u utakmici 11. kola regionalne ABA lige BURNA sezona Crvene zvezde u ABA ligi nastavljena je u Zadru, gde je tim sa dna Jadrana srušio srpskog i regionalnog šampiona – 78:76. Crveno-beli su ovim porazom završili prvi deo ligaškog dela skorom 6-5 i nalaze se tačno na sredini >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << tabele. Bez povređenog Lorenca Brauna, glavnog kreatora i najboljeg igrača, kreativnost crveno-belih u prvoj četvrtini statistički je bila ravna nuli. Osim u rubrici sa asistencijama, nula je stajala i u koloni šuta za tri poena, ali je šampion odbranom držao rezultatsku prednost u svojim rukama. Međutim, naš tim ukoračio je u drugu deonicu spuštenog garda i za samo pet i po minuta primio čak 20 poena! Udarce su u serijama zadavali Vuković i Alen, koji je u tom periodu postigao 14 poena. Dve vezane trojke Simanića i malo upumpane kreativnosti od strane Čovića, nisu mogli da amortizuju defanzivno potonuće, ѕbog kojeg je Zvezda na odmor otišla sa tri poena zaostatka. Nešto čvršća odbrana u nastavku stvorila je preduslove za brisanje minusa, ali je trener Šakota na raspolaganju imao premalo napadački raspoloženih igrača. U trećoj četvrtini bljesnuo je samo Davidovac, nedovoljno čak i za duel sa „fenjerašem“. Posebno ako trojke šutirate 3/18. Zvezdu je u poslednjoj četvrtini nosio Simanić partijom sezone, ali je izostala podrška saigrača. U dramatičnoj završnici promašivali su Beron, Čović dva puta i na kraju Faje. -Možemo samo da kritikujemo sebe zbog manjka borbenosti, lošeg zagrađivanja... – kaže trener Dragan Šakota, kome je ovo drugi poraz u ABA ligi. – Zvezda od početka ima manjak bodova, sada je cilj izboriti plasman među četiri ekipe, pa da vidimo. Došao sam u klub na tri poraza, usledila su teška gostovanja Cedevita Olimpiji i Zadru, koji se digao i ima vruć teren.Šakota je upitan i za glasine da se Zvezda interesuje za igrače Primorske Marka Jagodića-Kuridžu i Žan Mark Šiška. -Voleli bismo da imamo bolji tim, ali još nismo razmišljali o tim promenama. Više se time bave drugi nego mi sami. Da je sve bilo lepo, ne bi me ni dovodili. Daćemo šansu ovim igračima, menjaćemo ako zaključimo da ne mogu.
Pogledaj vesti o: Liga Šampiona

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Zvezda odavno nije bila slabija, slavio "fenjeraš"!

Izvor: Sportske.net, 16.Dec.2019, 01:15

Crvena zvezda mts doživela je novi poraz u ABA ligi, čak peti od početka sezone...Slavlje Zadra u dvorani "Krešimir Ćosić" protiv oslabljene Crvene zvezde mts rezultatom 78:76...Videli smo dosta preokreta na ovoj utakmici, ekipe su se smenjivale u vođstvu čitavu utakmicu. Počelo je vođstvom...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.