Zvezda udrmana u Zagrebu: Derbi sa crnim florom

Izvor: Večernje novosti, 24.Nov.2014, 07:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda udrmana u Zagrebu: Derbi sa crnim florom

POD senkom ubistva navijača Crvene zvezde Marka Ivkovića u Istanbulu, ekipu trenera Dejana Radonjića večeras očekuje derbi 9. kola ABA lige protiv Cedevite u Zagrebu (20.30). Crveno-beli su u hrvatsku prestonicu doputovali direktno sa Bosfora, ali su dva dana pripreme za evroligaški duel na Jadranu protekla u znaku izgubljenog života. U znak sećanja na Marka na dresovima će nositi crni flor. - Svi smo veoma potreseni onim >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << što se dogodilo u Istanbulu i činjenicom da je izgubljen jedan mladi život - kaže Radonjić. - Koristim ovu priliku da izrazim najdublje saučešće porodici Marka Ivkovića. Dogodila se velika tragedija, a nas u Zagrebu očekuje nova utakmica. Okolnosti su specifične i veoma teške, ali moramo da se potrudimo da naš posao obavimo na najbolji mogući način.BEZ OPTEREĆENjA TRENER crveno-belih Dejan Radonjić ne opterećuje se pobedničkim nizom koji traje od početka sezone. - Nismo opterećeni činjenicom da smo do sada zabeležili sve pobede, jer znamo protiv koliko kvalitetnog protivnika igramo. Cedevita je veoma ozbiljan klub, konkurentan evroligaš koji zahteva našu punu angažovanost i maksimalnu koncentraciju. Osim u vanrednim okolnostima, derbi dolazi u trenutku kada je Cedevita drastično podigla kvalitet igre u odnosu na početak sezone. - Predstoji nam težak meč protiv još jednog evroligaša koji igra veoma dobro ove sezone. Napravili su pravu senzaciju pobedom nad prvakom Evrope Makabijem u Tel Avivu, što dokazuje njihov kvalitet. Na početku sezone su imali problema koji su bili uzrokovani odsustvom trenera Jasmina Repeše i plejmejkera Ukića. Ali, njihovim povratkom su se konsolidovali i u regionalnom takmičenju su od tada beležili samo pobede. Radonjić vidi brojne sličnosti između svog i Repešinog tima. - Predvodi ga zvučno pojačanje Roko-Leni Ukić, koji se vratio posle sjajne internacionalne karijere u svoju zemlju i zajedno sa Nemanjom Gordićem predstavlja veliki kvalitet Cedevite na spoljnim pozicijama. Pred početak sezone Zagrepčani su angažovali izvanrednog šutera Frana Pilepića, a iz prošle sezone su tu Babić, Ramljak, Zubčić, Delaš. Imaju i veoma talentovane i mlade momke poput Arapovića i Žganeca. Sve u svemu, to je dobar tim i očekuje nas težak zadatak - zaključio je Dejan Radonjić.

Nastavak na Večernje novosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dejan Radonjić o tragediji u Istanbulu

Izvor: HotSport.rs, 24.Nov.2014

– Svi smo veoma potreseni onim što se dogodilo u Istanbulu i činjenicom da je izgubljen jedan mladi život. Koristim ovu priliku da izarazim najdublje saučešće porodici našeg stradalog navijača Marka Ivkovića..

Nastavak na HotSport.rs...

SDA – ‘Neko pokušava da Bošnjake Sandžaka napravi krivim za ubistvo mladića u Turskoj’

Izvor: SandzakPress.net, 24.Nov.2014

Novi Pazar – Povodom tragične pogibje Marka Ivkovića, navijača Zvezde koji je ubijen u Istanbulu i povodom političkih implikacija u vezi ovog slučaja, saopćenjem za javnost, oglasila se SDA Sandžaka. “Desila se tragedija, izgubljen je jedan mladi život. Iskreno žalimo zbog ovog velikog...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.