Zvezda pobedila Radnički u poslednjim sekundama

Izvor: Politika, 11.Apr.2013, 22:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda pobedila Radnički u poslednjim sekundama

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su u Beogradu kragujevački Radnički sa 82:81 (23:20, 21:18, 20:26, 18:17).

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Marko Simonović sa 22 poena. On je postigao neke od ključnih poena u poslednjoj četvrtini. Radnički je predvodio Teriko Vajt sa takođe 22 poena.

Zvezda sada ima tri pobede, a Radnički je ostao na dve.

Večerašnji rivali odigrali su još jedan neizvestan meč, kao i sve ove sezone.

Zvezda je >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << krajem treće četvrtine imala devet poena prednosti, ali je Radnički poveo serijom 11:0, da bi crveno-beli izjednačili trojkom Simonovića u poslednjoj sekundi treće deonice.

Zvezda je uglavnom vodila u poslednjoj četvrtini, a minut i po pre kraja imala je šest poena prednosti, 80:74.

Radnički je tada napravio seriju 7:0 i poveo 81:80, da bi domaći tim izjednačio u poslednjim sekundama poenima Raška Katića na asistenciju Igora Rakočevića.

Trener Radničkog Miroslav Nikolić je tada tražio faul, ali igra nije zaustavljena, tako da je Vuk Radivojević izblokirao pokušaj Aleksandra Ćapina da prodorom i polaganjem donese pobedu svom timu.

Nakon meča klupa Radničkog je oštro protestovala kod zapisničkog stola, ali su sudije pokazale da je meč završen.

----------------------------------------------

Vukoičić: Ovako se brže vraća samopouzdanje

Trener košarkaša Crvene zvezde Vlada Vukoičić rekao je da je pobeda nad Radničkim iz Kragujevca veoma važna, ali je istakao da nije zadovoljan što je njegova ekipa u nekoliko navrata dozvolila protivniku da se vrati u igru,

„Jedna od ideja za ovu utakmicu bila je da odigramo dobru odbranu i time poremetimo igru Radničkog u napadu. U tome nismo bili savršeni, ali smo u prvoj, drugoj i četvrtoj četvrtini uspeli da ih oteramo od koša i da budu prinuđeni da upućuju šuteve u poslednjim sekundama. Nismo smeli sebi da dozvolimo da prokockamo veliku razliku, kao što smo uspeli da dva puta ispustimo devet poena razlike”, kazao je Vukoičić novinarima posle meča.

Njegova ekipa je večeras u četvrtom kolu Superlige slavila sa 82:81, a pobedonosni koš postigao je Raško Katić 10 sekundi pre kraja.

„U svakom slučaju, ovo je pobeda koja je važna. Nije se desila po planiranom toku, ali možda je i dobro što smo pobedili preokretom. Time se brže vraća samopouzdanje i forma”, naveo je trener Zvezde.

Strateg Radničkog Miroslav Nikolić bio je ljut na ljude sa zapisničkog stola, jer posle Katićevog koša nije dosuđen tajm-aut iako ga je on tražio.

„Sram bilo zapisnički sto što mi nisu dali tajm-aut 10 sekundi pre kraja meča. Jesu li oni plaćeni samo da sede ili da rade svoj posao”, zapitao sa on.

U poslednjem napadu Aleksandar Ćapin propustio je priliku da Radničkom donese pobedu.

„Mi smo slabo igrali, dali smo im šansu, imali smo mnogo otvorenih šuteva. Poslednji napad nismo odigrali kako smo se dogovorili, ali sudije ne ni svirale faul da je bio. Na domaćem terenu to se ne sudi”, zaključio je Nikolić.

Agencije

objavljeno: 11.04.2013.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Kragujevac

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Zvezda pobedila Radnički u poslednjim sekundama

Izvor: Vesti-online.com, 11.Apr.2013

Košarkaši Crvene zvezde pobedili su večeras u Beogradu kragujevački Radnički u triler utakmici rezultatom 82:81 (23:20, 21:18, 20:26, 18:17)...Meč viner - Raško Katić .. ..Večerašnji rivali odigrali su još jedan neizvestan meč, kao i sve ove sezone... ..Zvezda je krajem treće četvrtine...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.