Zogaj i Baši dobili pozive Specijalnog suda za saslušanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Feb.2020, 14:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zogaj i Baši dobili pozive Specijalnog suda za saslušanje

Bivši pripadnici tzv. OVK, Faik Zogaj i Afrimu Baši iz Suve Reke dobili su poziv za saslušanje u Specijalnom sudu, koji je formiran zbog utvrđivanja zločina koje su Albanci tokom poslednjih sukoba počinili nad Srbima, drugim nealbancima i lojalnim Alancima.

To je na svom fejsbuk profilu objavio predsednik udruženja veterana bivših pripadnika tzv. OVK, Hisni Gucati, koji je, kako kaže, uveren da će nakon saslušanja oni biti pušteni na slobodu kao i svi do sada saslušani >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u tom sudu.

Zogaj je na svom fejsbuk profilu potvrdio da je pozvan u svojstvu optuženog, ali da se tom pozivu neće odazvati. Naveo je da se tom sudu neće odazvati jer ga ne priznaje.

Inače, Specijalno tužilaštvo potvrdilo je juče da je određen sudija za postupak koji će pregledati optužnice koje budu pripremljene.

Njihov sadržaj je poverljiv, a sudija za prethodni postupak ima rok od šest meseci da ih potvrdi ili odbaci.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.