Završetak školovanja 44. klase Vojne gimnazije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Maj.2020, 16:51

Završetak školovanja 44. klase Vojne gimnazije

U Vojnoj gimnaziji u Beogradu danas je upriličena svečanost povodom završetka školovanja učenika 44. klase te vojnoobrazovne ustanove.

Među 86 učenika 44. klase kao najbolji su se istakli Natalija Ilić, Nikola Vasić i Sara Nikolić, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane Srbije.

Današnjoj svečanosti prisustvovao je načelnik Vojne akademije general-major Bojan Zrnić, koji je učenicima čestitao završetak školovanja i poželeo im mnogo uspeha na njihovom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << putu do prvog oficirskog čina.

Načelnik Vojne gimnazije kapetan fregate Miroslav Ćitić istakao je da su period u kojem je školovana 44. klasa obeležila značajna investiciona ulaganja u bolje uslove internatskog života i rada.

"Podignut je ugled i značaj škole, o čemu govore brojne posete predsednika Republike, predsednice Vlade Srbije i ministra odbrane. U tekućoj školskoj godini, maturanti su školovanje završili kroz učenje na daljinu zbog pošasti koja je zadesila čitav svet", rekao je Ćitić.

Najbolja u klasi Natalija Ilić istakla je da svako ima svoj put "i da u zavisnosti od svojih snova, želja i težnji bira smer kojim će ići".

"Čini mi se da smo za ove četiri godine zaista odrasli, izgradili sebe u neke nove, drugačije mlade ljude i da već sada svako od nas ima predstavu o pravim vrednostima i vrlinama koje treba da poseduje", rekla je Ilićeva.

Načelnik Vojne akademije general Zrnić uručio je najboljoj učenici Nataliji Ilić ručni sat sa posvetom, dok joj je predstavnik Fonda "Potporučnik Borko Nikitović" Nebojša Nikitović uručio nagradu koja se tradicionalno dodeljuje od 1993. godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Školovanje završila 44. klasa Vojne gimnazije

Izvor: RTS, 31.Maj.2020

Svečanost povodom završetka školovanja učenika 44. klase Vojne gimnazije održana je u toj vojnoobrazovnoj ustanovi, saopštilo je Ministarstvo odbrane. Među 86 učenika 44. klase kao najbolji su se istakli Natalija Ilić, Nikola Vasić i Sara Nikolić. ...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.