Volimo da ih koristimo više od hirurških: Budite OPREZNI SA PLATNENIM MASKAMA zbog jedne stvari!

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Avg.2020, 14:53

Volimo da ih koristimo više od hirurških: Budite OPREZNI SA PLATNENIM MASKAMA zbog jedne stvari!

Ako istu masku koristite više dana zaredom, na njoj se zadržavaju virusi i bakterije

Mnogi se umesto jednokratnih maski odlučuju sa platnene, koje se koriste više puta.

Ima mnogo prednosti u njima - bolje su za okolinu, praktične i mogu da izgledaju onako kako vi želite. Međutim, postoji jedna sitnica u vezi sa njima na koju mnogi zaboravljaju.

Naime, morate da ih perete svakog dana. Ako to ne radite, rizikujete ozbiljne posledice na koži u vidu akni >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << koje su već dobile nadimak "maskne".U tako vlažnom i toplom okruženju bakterije na vašoj koži prosto bujaju, a da biste izbegli "maskne", morate da perete masku redovno.

"Maskne" su još i najmanji problem. Ako ih ne održavate kako treba, neće biti efikasne u sprečavanju virusa da uđe u vaše telo.

- i tako ona gubi efikasnost. Maske mogu da se peru i u mašini i na ruke, toplom vodom. Kada je stavljate i skidate, držite je samo za lastiš i ne dodirujte oči, usta i uši. Nakon što je skinete, detaljno operite ruke. Takođe, imajte na umu da i platnene maske imaju rok trajanja. Ako vidite da je materijal pohaban ili izbledeo, bacite je - kaže dr Lusi Glensi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.