Večeras premijera filma o sportskoj legendi Radivoju Koraću

Izvor: Blic, 16.Feb.2012, 09:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večeras premijera filma o sportskoj legendi Radivoju Koraću

Igrano-dokumentarni film "Žućko - priča o Radivoju Koraću", večeras će biti premijerno prikazan u Centru "Sava".

Film je snimljen pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Borisa Tadiće, koji će, kako je Tanjugu rečeno u kabinetu predsednika, prisustvovati beogradskoj premijeri.

Film predstavlja istinitu i toplu priču o legendarnom košarkašu Koraću, ali i o bivšoj Jugoslaviji 50-ih i 60-ih godina 20. veka, a do sada je sa uspehom prikazan na Evropskom prvenstvu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u košarci u Litvaniji, kao i na Festivalu sportskog filma u Palermu gde je dobio dve nagrade.

Biografski film o Koraću, sportskoj zvezdi i harizmatičnom mladom čoveku, koji je poginuo 1969. u saobraćajnoj nesreći, snimio je po svom scenariju reditelj Gordan Matić.

U dokumentarni deo uvršćeno je 16 od 123 intervjua snimljenih tokom priprema. Naratori su slavni košarkaši Aleksandar Saša DJordjević i Milenko Tepić, a sagovornici, uz pomenute, i poznate inostrane ličnosti iz sveta košarke - Frančesko Varoto, Đuzepe Stefaneli, Pedro Ferandiz...

Iz Jugoslovenske kinoteke potiče zanimljiv arhivski materijal, a oko polovine snimaka koji su uvršteni u film sada se prvi put pojavljuju pred širom publikom.

U igranom delu glavni lik predstavlja riđokosi glumac Vladimir Aleksić, koji je dobio komplimente od onih koji su već videli film, a poznavali su Koraća.

U filmu su rekonstruisani bitni detalji iz Koraćevog života, počev od ratnog zbega u Lici kada je bio mali dečak, preko prvih košarkaških koraka 50-ih godina, do susreta sa Titom i Andrićem, ali i druženja sa prijateljima. Studirao je elektrotehniku, voleo pozorište, a naročito muziku i sa utakmica u inostranstvu donosio prve rokenrol ploče u Beograd.

Uloge igraju Tihomir Stanić, Tamara Krcunović, Katarina Radivojević, Voja Brajović i drugi.

Direktor fotografije je Dušan Ivanović, a producent Marko Paljić.

VIDEO > Trejler filma "Žućko - priča o Radivoju Koraću":
Pogledaj vesti o: Košarka,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

zucko premijerno u Sava centru

Izvor: Radio Centar 987, 16.Feb.2012

Najbolji srpski sportski film zucko - vise od igre i nagradjen za najboljlu reziju 2011. u Palermu na prestiznom festivalu sportskog filma, reditelja kragujevcanina Gordana Matica, bice veceras premij..

Nastavak na Radio Centar 987...

Večeras premijera filma o sportskoj legendi Radivoju Koraću!

Izvor: Svet, 16.Feb.2012

Igrano-dokumentarni film 'Žućko - priča o Radivoju Koraću', večeras će biti premijerno prikazan u Centru 'Sava'. Film je snimljen pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Borisa Tadića, koji će, kako je Tanjugu rečeno u kabinetu predsednika, prisustvovati beogradskoj premijeri. Film predstavlja...

Nastavak na Svet...

Večeras premijera filma o sportskoj legendi Radivoju Koraću (Video)

Izvor: Svet plus, 16.Feb.2012

Igrano-dokumentarni film "Žućko - priča o Radivoju Koraću ", večeras će biti premijerno prikazan u Centru "Sava ".Film je snimljen pod pokroviteljstvom predsednika Srbije Borisa Tadiće, koji će, kako je Tanjugu rečeno u kabinetu predsednika, prisustvovati beogradskoj premijeri.

Nastavak na Svet plus...

Dodik prisustvuje premijeri filma o Koraću

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Feb.2012

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovaće večeras u beogradskom Sava centru premijeri igrano-dokumentarnog filma "Žućko - priča o Radivoju Koraću", saopšteno je iz Biroa predsjednika Srpske za odnose s javnošću.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Kad odrasli plaču – premijera filma o Žućku

Izvor: Sportski Žurnal, 16.Feb.2012

Žućkova levica je bila nešto o čemu su pričali i pričaće svi ljubitelji košarke u svetu. Oni stariji imali su sreću da se uživo dive njenim majstorijama, mlađe generacije, nažalost, mogli su samo da slušaju o njoj, ali će od sada moći da je vide na filmskom platnu.. Dokumentarni film „Žućko...

Nastavak na Sportski Žurnal...

Dodik i Tadić na premijeri filma o Radivoju Koraću

Izvor: Nezavisne Novine, 17.Feb.2012, 00:21

BEOGRAD - U beogradskom "Sava centru" večeras je premijerno prikazan igrano-dokumentarni film "Žućko - priča o Radivoju Koraću", a premijeri su prisustvovali predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Srbije Boris Tadić.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Premijera filma o Koraću

Izvor: RTS, 17.Feb.2012

U velikoj dvorani Centra "Sava", premijerno prikazan film "Žućko – priča o Radivoju Koraću". Ovaj igrano-dokumentarni film inspirisan je istinitom pričom o životu legendarnog košarkaša. ..Film "Žućko - priča o Radivoju Koraću" premijerno je prikazan u velikoj dvorani Centra Sava. Ovaj...

Nastavak na RTS...

Predsednici Tadić i Dodik na premijeri filma o Koraću

Izvor: Blic, 17.Feb.2012

Igrano-dokumentarni film "Žućko - priča o Radivoju Koraću" premijerno je prikazan u Beogradu u velikoj dvorani "Sava centra"...Premijeri su sinoć prisustvovali predsednik Srbije Boris Tadić i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, zajedno sa velikim brojem poznatih ličnosti iz sportskog i...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.