VK Novi Beograd domaćin naredna tri završna turnira Lige šampiona

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Apr.2021, 14:26

VK Novi Beograd domaćin naredna tri završna turnira Lige šampiona

Vaterpolo klub Novi Beograd i Vaterpolo savez Srbije dobili su poverenje Evropske privlačke federacije (LEN) da u sezoni 2020/21, kao i u naredne dve sezone, budu organizatori završnog turnira vaterpolo Lige šampiona.

To su na današnjoj konferenciji za medije na bazenu SC "11. april“ potvrdili predsednik VK Novi Beograd Goran Mandić i generalni sekretar Vaterpolo saveza Srbije Nemanja Marijan.

"Ove godine finalni turnir Lige šampiona >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << održaće se od 3. do 5. juna na našem bazenu "11. april“. Ponosni smo jer smo uradili veliku stvar za srpski klupski vaterpolo. Veliko mi je zadovoljstvo i zbog toga što je naš klub dobio vajld kard i igraće završnicu Lige šampiona 2022. i 2023. godine. Koristim priliku da se javno zahvalim Gradu Beogradu, Olimpijskom komitetu Srbije, Sportskom savezu, Vaterpolo savezu Srbije, Ministarstvu za omladinu i sport i Vladi Republike Srbije, jer bez njihove pomoći naš klub ne bi dobio ovo domaćinstvo", rekao je predseddnik VK Novi Beograd Mandić.

"Bitno je da smo vratili Beograd na svetsku i evorpsku vaterpolo mapu, i kao klub učinićemo sve da tako i ostane. Zahvaljujem se i Aleksandru Šoštaru, Vladimiru Vujasinoviću kao i Aleksandru Šapiću koji su svojim kontaktima u svetskoj vatepolo federaciji i evropskoj vaterpolo federaciji doprineli da naš klub dobije organizaciju ovog turnira. Verujem da će Beograd u naredne tri godine biti dobar domaćin", zaključio je Mandić.

Iz VK Novi Beograd poručuju da je organizacija završnog turnira vaterpolo Lige šampiona nesumnjivo najvažniji sportski događaj u Srbiji u 2021. godini i da je klubu dodelom organizacije završnih fajnl-ejt turnira ukazana velika čast.

"Veliko mi je zadovoljstvo što se veliki evropski sportski događaj vraća u Beograd. Vaterpolo savez Srbije ima ulogu suorganizatora u ovom takmičenju, VK Novi Beograd će poneti najveći teret i zahvaljujem im na tome što su uspeli da u naredne tri godine vrate završnicu Lige šampiona u Beograd. Nadam se da ćemo sledeće godine u završnici turnira gledati još neki od srpskih klubova, i da će i drugi naši klubovi pokazati ambicije koje pokazuje VK Novi Beograd“, rekao je generalni sekretar VŠ Marijan.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.