(VIDEO) SAŠA ILIĆ I LALATOVIĆ PAMTE 118. VEČITI DERBI: Pobeda Crvene zvezde posvećena Vladimiru Dimi

Izvor: Kurir, 21.Apr.2015, 13:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

(VIDEO) SAŠA ILIĆ I LALATOVIĆ PAMTE 118. VEČITI DERBI: Pobeda Crvene zvezde posvećena Vladimiru Dimi

Crveno-beli, za koje je igrao njihov sadašnji trener, bili su ubedljivi u Humskoj - 3:0, a aktuelni kapiten Partizana je tada dobio crveni karton

Na današnji dan pre 13 godina odigran je 118. prvenstveni "večiti derbi". Tog 21. aprila 2002. godine Crvena zvezda je kao gost ubedljivo pobedili Partizan - 0:3 (0:1). >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Strelci za crveno-bele bili su Nemanja Vidić, Dragan Bogavac i Dejan Milovanović.

Crno-beli su u 66. minutu ostali bez kapitena Saše Ilića i Milivoja Ćirkovića kojima je sudija Miroslav Radoman pokazao crvene kartone.

Osim Saše Ilića, još jedan igrač sa tog 118. "večitog derbija" biće akter predstojećeg duela Zvezde i Partizana, a to je Nenad Lalatović, sadašnji trener crveno-belih.

Zanimljivo je da je u sezoni u kojoj je pretrpeo jedan od najtežih poraza u derbijima na svom stadionu, Partizan osvojio titulu sa čak 15 bodova prednosti u odnosu na Zvezdu.

Gosti su u Humskoj poveli 44. minutu golom Vidića udarcem glavom posle kornera sa desne strane. On je gol i pobedu posvetio nekoliko meseci ranije preminulom saigraču Vladimiru Dimitrijeviću.

Trenuci koji su i definitivno prelomili meč bili su u 66. minutu. Saša Ilić je udario bez lopte svog prezimenjaka Dejana iz Zvezde, pa je "pocrveneo", a onda je istu kaznu "zaradio" i Ćirković zbog protesta.

Zvezda je sa dva igrača više uvećala prednost preko Bogavca, koji je iskoristio brzinu da pobegne svom čuvaru Branku Saviću, i najmlađeg učesnika derbija Milovanovića, koji je promešao domaću odbranu pre nego što je savladao golmana Radovana Radakovića.

PARTIZAN: Radaković, Nuhi, Mišković (Čakar), Savić, Stojanovski, Duljaj, Trobok (Vukić), Ivić, Ilić, Bečanović (Iliev), Lazović. Trener: Ljubiša Tumbaković.

CRVENA ZVEZDA: Ranđelović, Marković (Matijašević), Vidić, Vitakić, Lalatović, Ilić (Lerinc), Gvozdenović, Bratić, Bošković (Milovanović), Pjanović, Bogavac. Trener: Zoran Filipović.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Zvezda - Partizan

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Luka Jović: Možda me se ne plaše, ali treba da znaju da sam pobeđivao Partizan sa 6:1!

Izvor: MozzartSport.com, 21.Apr.2015

„Oni su iskusnija ekipa, Saša Ilić i Babović su najbolji igrači Partizana“, poručuje mladi napadač..Govoreći o talentu Luke Jovića nekadašnji napadač Crvene zvezde Goran Drulić rekao je da momak koji je u decembru napunio 17 godina treba samo da probije led, a da će potom davati golove...

Nastavak na MozzartSport.com...

Sito i rešeto i posle večitog derbija

Izvor: Danas, 22.Apr.2015, 10:54

Sto četrdeset osmi večiti derbi može, a ne mora da odluči fudbalskog šampiona Srbije. Osim u slučaju pobede vodećeg Partizana, jer bi crno-beli tada bežali predugih osam koraka crveno-belima, mada koliko je tim iz Humske ove sezone oscilirao ni ta prednost ne bi bila spokojavajuća i nedodirljiva...Obaška...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.