Uspeh srpskih plesačica na EP u Poljskoj

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2016, 19:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Uspeh srpskih plesačica na EP u Poljskoj

Plesni klub "Ris" vratio se sa tri osvojena pehara sa Evropskog prvenstva u džez, modernom i klasičnom baletu.

Una Stepanović dvostruki je evropski šampion u klasičnom i modernom baletu, dok je u kategoriji "džez grupa dece" Ris-u pripala srebrna medalja.

Stepanović se za ova prestižna priznanja izborila u konkurenciji od preko 40 takmičarski.

"Ovo je za mene veoma važan uspeh, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << s obzirom na to da sam osvojila medalje u dve plesne kategorije koje najviše poštujem i volim. Planiram u životu da se potpuno posvetim klasičnom baletu, ali naravno i da napredujem i dalje u savremenoj igri", izjavila je Stepanović, koja je i učenica niže baletske škole "Lujo Davičo".

Za ovakav uspeh, ona naglašava da je potrebno mnogo rada i truda, ali joj, kako kaže, ništa nije teško jer radi ono što najviše voli.

"Inspiraciju nalazim u pozorišnoj plesnoj sceni, a najveću podršku mi pruža porodica koja je uvek uz mene, kao i moj prvi i dugogodišnji trener Tamara Popović", dodala je Stepanović koja će svoje školovanje nastaviti van Srbije.

Grupa od sedam devojčica - Marija Jovanović, Nina Vukić, Mina Vukmanović, Anđela Đurić, Lara Mijačić, Dana Moslavac i Iva Bukilić, vratila se sa titulom vicešampiona u kategoriji "džez grupa dece".

One su do sada učestvovale u nekoliko pozorišnih predstava, emisiji "Pinkove zvezdice" i šou programu "Ja mogu sve", u okviru kojeg su, između ostalih, odigrale koreografiju "Samo da rata ne bude".

"Srbija već nekoliko godina dokazuje da ima veliki broj talentovane dece u ovom sportu, a srpska himna se u Poljskoj čula mnogo puta. Ovo je samo jedan u nizu uspeha ovih mladih plesača. Ljubav prema plesu, posvećenost, talenat, ali i naporan rad su doveli ove devojčice na mesto evropskih šampiona. Ono što ih dodatno izdvaja je sportsko ponašanje i izražen timski duh koji pokazuju na mnogim takmičenjima u zemlji i inostranstvu", istakla je Tamara Popović, trener i osnivač "Ris"-a.

Evropsko prvenstvo u džez, modernom i klasičnom baletu održalo se ove godine od 5. do 10. decembra u poljskom gradu Mikolajkiju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.