Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Sep.2023, 08:43

Ukrajinska kriza: Napad ruskih dronova na Odesku oblast; Moskva: Postoji rizik od direktnog sukoba NATO-a i Rusije

Rat u Ukrajini ušao je u 557. dan. Dva civila su povređena u Odeskoj oblasti u napadu 25 dronova koje je jutros lansirala Rusija, saopštilo je ukrajinsko vazduhoplovstvo. Oštećena je infrastruktura luke. Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski izjavio je da ukrajinske snage napreduju u kontraofanzivi, odbacujući tvrdnje zapadnih zvaničnika da sporo zauzimaju teritorije. Prvi zamenik predstavnika Rusije pri UN Dmitrij Poljanski smatra da postoji veliki rizik od direktnog sukoba između Moskve i NATO.
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskva: Postoji veliki rizik od direktnog sukoba NATO-a i Rusije

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Sep.2023

Moskva je saopštila da su ruske snage tokom jučerašnjeg dana uništile tri ukrajinska bespilotna čamca, koja su pokušala da napadnu Krimski most, kao i da je isto toliko dronova oboreno iznad Belgorodske oblasti.

Nastavak na Nezavisne Novine...

UKRAJINSKA KRIZA: Nastavlja se borba dronovima; Putin i Erdogan u Sočiju razgovaraju o žitu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Sep.2023, 06:31

Rat u Ukrajini – 558. dan. Ruski dronovi su gađali ukrajinsku luku Izmail na Dunavu u regionu Odese, nanoseći značajnu štetu infrastrukturi. Više zgrada se zapalilo, ali nema povređenih, saopštili su lokalni zvaničnici. Oboreno je 17 dronova, ali su neki pogodili mete. Predsednici Rusije i...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.