Ukrajina želi da bude domaćin SP u fudbalu 2030.

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 04.Okt.2022, 13:22

Ukrajina želi da bude domaćin SP u fudbalu 2030.

Fudbalski savez Ukrajine planira da se priključi kandidaturi Španije i Portugala za domaćine Svetskog prvenstva 2030. godine, piše britanski "Tajms".

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski odobrio je kandidaturu, a odluka će biti saopštena sutra.

"Tajms" ukazuje da namera Fudbalskog saveza Ukrajine iznenađuje zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << rata koji je u toku u toj zemlji, ali i dodaje da se radi o događaju koji će se održati tek za osam godina.

Održavanje Svetskog prvenstva trebalo bi da ubrza proces obnove zemlje.

Pošto se Svetsko prvenstvo ove godine u Kataru, a 2026. u Severnoj Americi, evropska kandidatura ima dobre izglede da pobedi za takmičenje 2030.

Španija i Portugal su svoju zajedničku kandidaturu najavile još pre dve godine.

Za domaćina Svetskog prvenstva 2030. prijavili su se Maroko, Urugvaj sa Paragvajom, Argentina i Čile, te i projekat koji obuhvata više kontinenata - Saudijska Arabija, Egipat i Grčka.

Odluka o domaćinu Svetskog prvenstva pašće 2024. godine.

Ukrajina je bila domaćin Evropskog prvenstva u fudbalu 2012. godine, zajedno sa Poljskom.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ukrajina se priključuje kandidaturi Španije i Portugala za domaćina SP 2030. godine

Izvor: Danas, 04.Okt.2022

Ukrajina će se priključiti zajedničkoj kandidaturi Španije i Portugala za domaćina Svetskog fudbalskog prvenstva 2030. godine.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.