UŽIVO: Prekid u Lisabonu

Izvor: Mondo, 25.Nov.2014, 22:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO: Prekid u Lisabonu

U večerašnjim mečevima 5. kola Lige šampiona neizvesno jedino u Grupi G.

Evo nas u završnoj fazi Lige šampiona. Do kraja su ostala još dva kola, ali mnogo toga se već zna.

Posebno kada su u pitanju mečevi u grupama E, F, G i H, koji se igraju ovog utorka.

Dueli BATE - Porto i CSKA - Roma su >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << već odigrani.

Jedino gde je potpuno neizvesno što se tiče pomenutih grupa, jeste Grupa G u kojoj su Čelsi (8 bodova), Šalke (5), Sporting (4) i Maribor (3).

Rasplet tih mečeva, kao i ostalih, možete pratiti na MONDU, kao i na TV Arena Sport ili Telekomovom portalu Klik Sport, a po njihovom završetku MONDO će vam ekskluzivno u saradnji sa TV Arena Sport prikazati sve pogotke sa večerašnjih utakmica.

UŽIVO:

Foto: Guliver/Getty images/Matthias Hangst

GRUPA E

CSKA Moskva – Roma 1:1 (0:1)

/Toti 43 – Berezucki 90+3/

Mančester siti – Bajern Minhen 1:2

/Aguero pen 21 - Alonso 40, Levandovski 45/

- 1:0 - Mančester siti je poveo u 21. minutu golom Serhija Aguera iz penala koji je skrivio Mehdi Benatija startom upravo nad Argentincem i to kao zadnji igrač odbrane, zbog čega je dobio crveni karton!

- 1:1 - Iako sa igračem manje, Bajern je uspeo da izjednači. Strelac je bio Ćabi Alonso golom iz slobodnog udarca pet minuta pre poluvremena. Španac je lukavo šutirao po zemlji, a Džo Hart ostao "ukopan" u mestu.

- 1:2 - Uspeli su Bavarci da izjednače uprkos igraču manje! Rober Levandovski je precizno šutirao (više ramenom nego glavom) na centaršut Boatenga u poslednjim trenucima prvog poluvremena.

TABELA:Bajern Minhen (-1) 12, Roma 5, CSKA 5, Mančester siti (-1) 2.

Poslednje kolo (10.decembar): Roma - Mančester siti, Bajern Minhen - CSKA.

GRUPA F

Apoel – Barselona 0:2

/Suarez 27, Mesi 38/

- 0:1 - Luis Suarez je sjajnu solo-akciju završio pogotkom! Urugvajac je propustio loptu kroz noge i prevario čuvara, a potom iskosa sa leve strane šutirao precizno u dalji ugao.

- 0:2 - Lionel Mesi je povisio na 2:0 i postao najbolji strelac u istoriji Lige šampiona. Bio je to njegov 72. pogodak u elitnom takmičenju. Dao je jedan više od Raula, a dva od Kristijana Ronalda...

Pre samo nekoliko dana Argentinac je postao i najbolji strelac u istoriji španske Primere.

PSŽ – Ajaks 1:0

/Kavani 34/

- Sredinom prvog poluvremena Ezekel Laveci je imao odličnu priliku da dovede Pari Sen Žermen u prednost, ali je golman Ajaksa Kilesen bio uspešniji u situaciji "jedan na jedan".

- 1:0 - Prelepa akcija napadačke trojke Pari Sen Žermena! Ibrahimović je loptom preko defanzivaca Ajaksa proigrao Lavecija, a on potom nesebično dodao do Kavanija koji nije imao težak posao da pogodi mrežu.

TABELA:PSŽ 10, Barselona 9, Ajaks 2, Apoel 1.

Poslednje kolo (10.decembar): Barselona - PSŽ, Ajaks - APOEL.

GRUPA G

Šalke – Čelsi 0:3

/Teri 2, Vilijan 29, Kirhof ag 44/

- 0:1 - Čelsi vodi već od 2. minuta u Gelzenkirhenu. Kapiten Džon Teri pogodio je mrežu udarcem glavom na centaršut Fabregasa iz kornera.

- Umalo da Šalke izjednači u 14. minutu, ali je lopta posle šuta Maksima Čupo-Motinga pogodila prečku.

- 0:2 - Čelsi je duplirao prednost posle sjajne akcije Fabregasa, Azara i Vilijana, koja je završena snažnim udarcem Brazilca iskosa sa desne strane u bliži ugao.

- 0:3 - Identično kao i prvi gol, igrači Čelsija postigli su i treći, samo što je ovaj put na centaršut Fabregasa iz kornera mrežu pogodio Jan Kirhog. Bio je to prelep autogol...

- I Branislav Ivanović i Nemanja Matić nalaze se u startnoj postavi Čelsija.

Sporting Lisabon – Maribor 2:1

/Mane 10, Nani 35 - Džeferson ag 42/

Foto: AP/Francisco Seco

- 1:0 - Sporting stiže do prednosti u 10. minutu posle sjajnog prodora Džefersona po desnoj strani i centaršuta u peterac, gde je dobro reagovao Karlos Mane.

- Malo je nedostajalo da Sporting povede 2:0, ali je Džeferson iz povoljne šanse pogodio prečku.

- 2:0 - "Lavovi" iz Lisabona nalaze se veoma, veoma blizu pobede koja bi mogla da im donese i plasman u osminu finala. Na 2:0 povisio je Nani, ali je neverovatno koliko je Portugalac bio sebičan u toj akciji. Posle nekoliko "lažnjaka" njegov šut je izblokiran, ali je ponovo došao do lopte i ponovo nije hteo da doda nekome od saigrača. Iz drugog pokušaja, ipak, uspeo je da pogodi metu.

- 2:1 - U finišu prvog poluvremena Maribor je uspeo da smanji zaostatak autogolom Džefersona. Bek Sportinga delovao je sjajno u napadu, ali je bio nespretan u kaznenom prostoru svog tima.

- Zbog problema sa reflektorima na stadionu Sportinga kasni drugo poluvreme utakmice u Lisabonu.

TABELA: Čelsi 8, Šalke 5, Sporting 4, Maribor 3.

Poslednje kolo (10.decembar): Čelsi - Sporting, Maribor - Šalke.

GRUPA H

BATE Borisov – Porto 0:2 (0:0)

/Erera 56, Martinez 65, Teljo 89/

Šahtjor – Atletik Bilbao 0:0

TABELA:Porto 13, Šahtjor (-1) 8, BATE 3, Atletik Bilbao (-1) 1.

Poslednje kolo (10.decembar): Porto - Šahtjor, Atletik Bilbao - BATE.

- Boldovani su timovi koji su prošli u osminu finala.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

UŽIVO: Čelsi razbija Šalke, prekid u Lisabonu

Izvor: Mondo, 25.Nov.2014

U večerašnjim mečevima 5. kola Lige šampiona neizvesno jedino u Grupi G...Evo nas u završnoj fazi Lige šampiona. Do kraja su ostala još dva kola, ali mnogo toga se već zna...Posebno kada su u pitanju mečevi u grupama E, F, G i H, koji se igraju ovog utorka...Dueli BATE - Porto i CSKA - Roma...

Nastavak na Mondo...

(FOTO) KVOTA PREKO 4000: U BiH odigran perfektan tiket

Izvor: Kurir, 26.Nov.2014, 11:46

Da je vlasnik znao da će sve pogoditi ovako lako, sigurno bi uložio značajno više novca..Na internetu se nakon sinoć odigranih mečeva Lige šampiona pojavio dobitni tiket koji se svakako može svesti pod kategoriju „majstorski“...Sudeći po potvrdnom listiću, tiket je odigran u BiH a njegov...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.