U tornadu koji je pogodio jug SAD nastradale 23 osobe

Izvor: Beta, 25.Mar.2023, 12:30

U tornadu koji je pogodio jug SAD nastradale 23 osobe

U snažnom tornadu koji je pogodio ruralni deo američkih država Misisipi i Alabama stradalo su najmanje 23 osobe, uništene su zgrade i prekinuta struja dok se nevreme praćeno gradom veličine teniske loptice širilo južnim delom SAD.Agencija za hitne slučajeve Misisipija potvrdila je danas da su 23 osobe nastradale, a više desetina je povredjeno. Četiri osobe se vode kao nestale.Agencija je na Tviteru objavila da su timovi za potragu i spasavanje na terenu i pružaju pomoć pogodjenima.Nacionalna meteorološka služba potvrdila je da je tornado izazvao štetu oko 96 kilometra severoistočno od Džeksona u državi Misisipi. Ruralni gradovi Silver Siti i Roling Fork prijavili su da je bilo razaranja i tokom noći sa vetrom jačine 113 kilometara na čas bez slabljenja, ka Alabami kroz gradove Vinona i Ejmori.Nacionalna meteorološka služba izdala je upozorenje meštanima da nađu sklonište navodeći da se radi o situaciji opasnoj po život, i da krhotine koje nosi vetar mogu da budu smrtonosne za one koji se ne sklone. Upozoreno je i na moguću štetu na domovima, poslovnim prostorima i vozilima.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

U tornadu koji je pogodio jug SAD nastradale 23 osobe

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Mar.2023

U snažnom tornadu koji je pogodio ruralni deo američkih država Misisipi i Alabama stradalo su najmanje 23 osobe, uništene su zgrade i prekinuta struja dok se nevreme praćeno gradom veličine teniske loptice širilo južnim delom SAD.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Najmanje 26 poginulih u tornadu u SAD

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 26.Mar.2023, 08:01

Najmanje 26 ljudi je poginulo u Mississippiju i Alabami, a deseci su povrijeđeni, u  tornadu koji je u petak navečer protutnjao južnim američkim državama. Potraga i spašavanje se nastavljaju, a vlada države Mississippi proglasila je vanredno stanje. U Rolling Forku, malom gradu u zapadnom Mississippiju,...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.