Tramp i Klintonova o napadu u Njujorku

Izvor: RTS, 19.Sep.2016, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tramp i Klintonova o napadu u Njujorku

Kandidatkinja Demokratske stranke za Belu kuću Hilari Klinton izjavila je da zna kako treba da se bori protiv terorizma i da je ona jedini kandidat koji je bio "deo teških odluka da se teroristi uklone s bojnog polja". Republikanski kandidat na predsedničkim izborima u SAD Donad Tramp tvrdi da neće imati fer tretman tokom televizijske debate sa >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Hilari Klinton, zakazane za sledeću nedelju.
Za napade u Njujorku i Nju Džerziju, za koje zvaničnici navode da su možda povezani s inostranstvom, Klintonova je rekla da predstavljaju "ozbiljan izazov" s kojim se treba suočiti u skladu s američkim vrednostima.

Time se Klintonova osvrnula na republikanskog kandidata Donalda Trampa, koji je rekao da bi zabranio imigraciju iz država povezanih s terorizmom.
Tramp se hvalio jer je predvideo razvoj situacije kada je u subotu rekao da je uzrok eksplozije u Njujorku bila bomba i pre nego što su vlasti to saopštile.
Republikanski kandidat je za teviziju Foks rekao da bi trebalo da bude prezenter vesti, jer je prvi obelodanio vest. Zasad nije jasno kako je Tramp došao do navoda o bombi, pošto njegov izborni štab odbija da to saopšti.
Tramp je rekao da veruje da je napad povezan s inostranstvom.
Republikanski kandidat je naglasio da bi ljudi koji u časopisima i na internetu objavljuju kako napraviti bombu treba da budu uhapšeni "odmah".
Policija navodi da su napadi u subotu u Njujorku i Nju Džerziju povezani.

U eksploziji na Menhetnu u subotu je povređeno 29 ljudi. U Nju Džerziju u subotu je eksplodirala još jedna bomba, ali niko nije povređen. Guverner države Njujork Endru Kuomo, koji je u svojoj prvoj izjavi rekao da eksplozija nije povezana s međunarodnim terorizmom, danas je rekao da možda postoji povezanost sa stranim faktorima.
Ahmad Kan Rahami osumnjičeni za izazivanje eksplozija u Njujorku i Nju Džerziju je uhapšen.
Pogledaj vesti o: Predsednički izbori,   Izbori

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Hilari traži "čvrstu ruku"; Tramp o napadima:Rekao sam vam

Izvor: B92, 19.Sep.2016

Njujork -- Posle serije napada u Njujorku i Nju Džersiju, dva kandidata za predsednika SAD ponovo su pokazala različit pristup nacionalnoj bezbednosti...Dok je Hilari Klinton nastojala da pokaže "čvrstu ruku", Trampov pristup je bio "rekao sam vam" da će se to dogoditi, prenosi AFP..."Ovo je realna...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.