Stanković: Zvezdin dres veća motivacija od rekorda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Maj.2021, 11:02

Stanković: Zvezdin dres veća motivacija od rekorda

Za fudbalere je najveća motivacija što nose dres Crvene zvezde. Što se rekorda tiče, sve što uspemo da „donesemo kući“ ćemo rado prihvatiti, rekao je trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković uoči gostovanja Bačkoj u 37. kolu Superlige.

Zvezda bi pobedama nad Bačkom, a potom i Metalcem u poslednjem kolu postavila svetski rekord u broju osvojenih bodova u jednoj sezoni.

"Želimo da budemo pravi, igramo dobar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << fudbal i nastojimo da je koncentracija uvek prisutna. Sve ono dodatno će nam dobro doći", rekao je Stanković za klupsku TV.

Prema njegovim rečima, svi igrači su mu na raspolaganju.

"Radimo predano, što zbog završetka sezone, što zbog plana i programa, jer hoćemo da na odmor odemo sa zdravom snagom i da kada se igrači vrate, ipak ostane još „benzina“ u nogama. Ne želim da budemo prazni na startu sledeće sezone", istakao je Stanković.

Utakmica između Bačke i Crvene zvezde igra se sutra od 18.05 sati.

Kolo u petak otvaraju Radnik i TSC, odnosno Vojvodina i Spartak, dok Bačka čeka Crvenu zvezdu, a zatim u subotu sledi borba za dva preostala mesta u eliti.

Radnički iz Niša gostovaće "otpisanom" Zlatiboru, Rad dočekuje Mačvu, koja je takođe već ispala, Javor će biti domaćin Čukaričkom, Metalac ekipi Novog Pazara, a Napredak lučanskoj Mladosti.

Konačno, Partizan će u Humskoj igrati protiv Voždovca.

Derbi u Surdulici - direktna borba Radnika i TSC za peto mesto u Superligi

Fudbaleri TSC iz Bačke Topole sutra od 16.00 sati, gostuju u Surdulici ekipi Radnika u 37. kolu Superlige, uz obećanje da će pružiti maksimum i pobedom napraviti veliki korak ka svom cilju, petom mestu na tabeli.

Pomoćni trener Stefan Janković je izjavio da je TSC u prošlom kolu odigrao dobru utakmicu i da se tim psihološki stabilizovao, što im daje mir pred preostale dve utakmice kola.

"TSC očekuje utakmica sa jakim protivnikom, ali smo svesni da nam pobede u poslednjim utakmicama sezone garantuju peto mesto, što nam je cilj. Radnik je ekipa koja je sasvim zasluženo na petom mestu tabele, imaju najboljeg strelca Lige, jednog od najopasnijih igrača u ligi. Pokušaćemo da ga zaustavimo i dobro smo se pripremili", rekao je Janković.

On je podsetio da je Radnik izbacio TSC iz Kupa, iako je TSC bio za nijansu bolji rival u tom duelu.

"Svakako očekujem dobru utakmicu i igru na gol više. Verujem da ćemo u Surdulici pružiti dobru partiju i ostvariti pozitivan rezultat. Za nas je u ovom trenutku dobar i nerešen rezultat, ali mi ne krijemo da idemo na pobedu", dodao je Janković.

Prema njegovim rečima, klub ima problema zbog odsustva nekih igrača.

"Goran Antonić je suspendovan zbog crvenog kartona, a Slavko Damjanović je povređen, tako da smo oslabljeni u poslednjoj liniji tima, ali verujem da će momci koji budu dobili šansu na ovoj utakmici u najmanju ruku odigrati na nivou na kome su i pomenuta dvojica", kazao je Janković.

Raspored 37. kola:

Petak:

Radnik - TSC, Vojvodina - Spartak (16 sati), Bačka - Crvena zvezda (18.05).

Subota:

Inđija - Proleter, Javor - Čukarički, Metalac - Novi Pazar, Napredak - Mladost, Rad - Mačva, Zlatibor - Radnički Niš (13.30 sati), Partizan - Voždovac (16 sati).

Tabela:

Crvena zvezda 102 boda, Partizan 92, Vojvodina 70, Čukarički 68, Radnik 55, TSC 52, Metalac 51, Mladost 51, Spartak 50, Napredak 47, Voždovac 47, Proleter 47, Javor 45, Radnički Niš 45, Novi Pazar 45, Rad 44, Inđija 35, Zlatibor 28, Mačva 22, Bačka 16.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Bačka čeka Zvezdu, u u fokusu borba za opstanak

Izvor: B92, 13.Maj.2021

Pretposlednje, 37. kolo, fudbalske Superlige lige odigraće se u petak i subotu...Pošto je šampionska trka rešena, u centru pažnje biće izuzetno zanimljiva borba za opstanak...Kolo u petak otvaraju Radnik i TSC, odnosno Vojvodina i Spartak, dok Bačka čeka Crvenu zvezdu, a zatim u subotu sledi...

Nastavak na B92...

Rogan pred Partizan: Borićemo se svih 90 minuta

Izvor: B92, 13.Maj.2021

Trener fudbalera Voždovca Predrag Rogan rekao je da je Partizan apsolutni favorit u predstojećem meču Superlige Srbije...Istakao je da je njegov tim motivisan i da će se boriti svih 90 minuta..."Parni valjak. Кolega (Aleksandar) Stanojević je izvanredno posložio tim, igraju čvrst, agresivan i...

Nastavak na B92...

Remi Vojvodine i Spartaka, Zvezda "petardom" u Bačkoj Palanci na korak od svetskog rekorda

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2021, 09:15

Fudbaleri TSC-a savladali su na gostovanju u Surdulici ekipu Radnika sa 3:0 u meču 37. kola Superlige Srbije. Vojvodina i Spartak su u Novom Sadu odigrali nerešeno 1:1, Zvezda ubedljuva protiv Bačke...Vojvođanski derbi počeo je minutom ćutanja u čast Milana Kosanovića, sportskog direktora Vojvodine,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.