Stanković: Važna tri boda; Lalatović: Naivno smo primili golove

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2020, 21:57

Stanković: Važna tri boda; Lalatović: Naivno smo primili golove

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković zadovoljan je pobedom svog tima protiv Vojvodine u Novom Sadu.

Crveno-beli su na "Karađorđu" slavili sa 2:0 u 15. kolu Superlige.

"Fenomenalna utakmica protiv druge ekipe u Srbiji. Bilo je ovo teško gostovanje, ali mislim da svi zaslužuju pohvale. Ovo su važna i teško izvojevana tri boda. Dobro spremljena, a potom i 'predstavljena' utakmica na terenu od strane igrača. Čestitam im na pobedi, zaslužili su je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << u potpunosti", rekao je Stanković posle meča.

Gust raspored ima Crvena zvezde, ali Stankoviću je najbitnije da se u današnjem duelu niko nije povredio.

"Svaki meč je priča za sebe. Važan je bio i današnji duel s Vojvodinom, a isto tako će biti i protiv Genta. Nisam doživeo susret s Vojvodinom kao uvertiru u nešto. Umor je prisutan i biće ga, jer su se igrači mnogo potrošili. Meni je ipak najvažnije da se niko nije povredio. Ostaje nam da radimo na oporavku i da se što bolje spremimo za četvrtak", zaključio je Stanković.

Prvi gol na večerašnjoj utakmici postigao je Milan Gajić, momak koji ove sezone ima zapaženu rolu kako u defanzivnom, tako i u ofanzivnom delu igre Zvezde.

"Jedan veoma težak meč, ali smo znali šta nas očekuje. Vojvodina se opravdano nalazi u samom vrhu tabele našeg prvenstva. Izuzetno su borbena ekipa koja gine za svaku loptu i znali smo da će biti teško. Iskreno bilo je i veoma hladno večeras, malo smo se smrzli na početku meča, ali ono što je najbitnije su nova tri boda. Polako idemo ka našem cilju, postižemo golove, igramo dobro i lepo. Nismo samo pobede važne, već i način na koji pobeđujemo", istakao je Gajić.

Tim Dejana Stankovića se sada okreće sledećem izazovu, a to je utakmica 4. kola Lige Evrope i gostovanje ekipi Genta u Belgiji.

"Kao i pred svaku evropsku utakmicu, znamo da je naš cilj da prezimimo u Evropi i daćemo maksimum da to i uradimo. Sa druge strane, gostovanje ekipi Genta je još jedan korak ka tome i prilika da se pobedom približimo tom cilju. U Belgiji nas očekuje teška utakmica, videli smo u prošlom meču o kakvoj se ekipi radi. Pre svega je važno da se dobro odmorimo, spremimo i odemo tamo da napravimo rezultat", zaključio je Gajić.

Lalatović: Naivno smo primili golove

Posle poraza njegovog tima protiv Crvene zvezde, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović je izjavio da su crveno-beli naivno primili golove.

"Čestitam obema ekipama na prikazanoj igri, a Crvenoj zvezdi na pobedi. U najavi utakmice, rekao sam da je protiv Zvezde teško igrati, jer imaju stvarno odlične igrače, a Deki ih vodi sjajno. Mojim igračima moram da zamerim to što smo primili dva naivna gola. Rekao sam da, ako hoćete da napravite rezultat protiv Crvene zvezde, morate smanjiti greške na minimum i imati koncentraciju. Gajić je išao sam ka našem golu, a moji igrači su držali zonu, iako uvek tražim da izađu na igrača. Pustili su ga da šutira, a lopta je pogodila našeg igrača i ušla u gol",  kaže Lalatović.

U drugom poluvremenu, Crvena zvezda je udvostručila prednost golom iz penala u 75. minutu.

"Kod drugog gola smo napravili naivan penal, jer je lopta izlazila u gol-aut, a naš igrač uklizava i gospodin Simović je svirao jedanaesterac. Krivo mi je, pogotovo što smo u drugom minutu mogli da postignemo pogodak, kada je Borjan stvarno fenomenalno intervenisao, a ja sam već video loptu u golu. Da smo tada postigli pogodak, ko zna u kom pravcu bi otišla utakmica. Ovako, Zvezda je dala dva gola i zasluženo pobedila, a nama ostaje da analiziramo meč",  ističe Lalatović.

Prema njegovim rečima, ekipa Vojvodine je sama kriva za neosvojene bodove u poslednja dva meča.

"Moramo smanjiti te greške, jer dve smo napravili i protiv Metalca. Đuričin je i tamo napravio grešku kod trećeg gola, a sada je opet pogrešio kod penala. On je mlad i greške su sastavni deo fudbala, ali moramo ih smanjiti da bismo nastavili u ritmu u kojem moramo da nastavimo, a to je da pobeđujemo, kako bi naša Vojvodina bila na poziciji koja joj garantuje Evropu. Zvezda ima tešku utakmicu u četvrtak, a njoj i mom drugaru Dekiju želim sve najbolje i da tamo pobede, dok mi u četvrtak igramo protiv Proletera za ulazak u četvrtfinale Kupa",  napominje Lalatović.

Jesenji deo sezone se polako približava kraju, a kako takmičenje odmiče, sve je veći broj igrača koji zbog povreda ili korona virusa ne mogu da igraju za svoj tim.

"Sezona je sigurno teška, ali mi smo profesionalci. Igrači treniraju i znali smo šta nas čeka. Naravno da korona nije prijatna, ali to nije samo u Srbiji, već svugde u svetu i tome moramo da se prilagodimo. Trudimo se i radimo. Bojić je imao koronu i nije trenirao dve nedelje, ali se vratio u tim. Kao što je danas Zvezda imala kadrovskih problema zbog neigranja Kataija i Rodića, tako ni nama nisu igrali Saničanin i Topić. Međutim, to je sve sastavni deo fudbala i moramo se navići na sve to", kaže Lalatović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

VAŽAN JE I NAČIN KAKO POBEĐUJEMO! Gajić: Dajemo golove i igramo lepo

Izvor: Kurir, 22.Nov.2020

Crvena zvezda je izvojevala novu, 13. pobedu ove sezone u nacionalnom šampionatu trijumfom nad ekipom Vojvodine u Novom Sadu rezultatom 2:0. Prvi gol na večerašnjoj utakmici postigao je Milan Gajić, momak koji ove sezone ima zapaženu rolu kako u defanzivnom, tako i u ofanzivnom delu igre crveno-belih

Nastavak na Kurir...

Lalatović: Naivno smo primili golove, protiv Zvezde teško igrati

Izvor: Radio 021, 22.Nov.2020

Posle poraza njegovog tima protiv Crvene zvezde, šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović je izjavio da su crveno-beli naivno primili golove...Vojvodina je danas poražena od ekipe Crvene zvezde rezultatom 0:2 u derbiju 15. kola Super lige Srbije..."Čestitam obema ekipama na prikazanoj igri,...

Nastavak na Radio 021...

Gajić: Idemo ka našem cilju, igramo lepo

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 23.Nov.2020, 10:00

Fudbaler Crvene zvezde Milan Gajić izjavio je da je najbitnije što je njegova ekipa osvojila tri boda na gostovanju Vojvodini...Crveno-beli su sinoć na "Karađorđu" pobedili 2:0 u 15. kolu Superlige, a Gajić je bio strelac prvog gola..."Jedan veoma težak meč, ali smo znali šta nas očekuje. Vojvodina...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.