SAD: Ko vozi dron kod stadiona - ide u zatvor

Izvor: Mondo, 03.Nov.2014, 17:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Ko vozi dron kod stadiona - ide u zatvor

Američka Savezna uprava za avijaciju (FAA) zabranila je letove dronova i sličnih bespilotnih letelica u blizini stadiona i najavila jednogodišnju kaznu zatvora za sve koji budu kršili zakon.

Foto: Guliver/Getty images/Joern Haufe

FAA je ovu odluku donela iz straha da bi dron mogao da se sruši u publiku tokom utakmice.

Zabrana se odnosi na oko 150 stadiona u SAD koji mogu da prime minimalno 30.000 gledalaca.

Ove bespilotne letelice došle su >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << u centar pažnje javnosti prošlog meseca kada se na fudbalskoj utakmici između Srbije i Albanije, iznad terena, pojavio dron sa zastavom takozvane Velike Albanije, nakon čega su usledili incidenti.

Zatim se ta "moda" proširila i u druge zemlje.
Pogledaj vesti o: Utakmica Srbija Albanija

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

‘DRONOMANIJA’ I U AMERICI: Zatvorske kazne za uoptrebu bespilotnih letelica

Izvor: HotSport.rs, 03.Nov.2014

Američka Savezna uprava za avijaciju (FAA) zabranila je letove dronova i sličnih bespilotnih letelica u blizini stadiona i najavila jednogodišnju kaznu zatvora za sve koji budu kršili zakon.. FOTO: STARSPORT.. FAA je ovu odluku donela iz straha da bi dron mogao da se sruši u publiku tokom utakmice....

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.