Rutinska pobeda Đokovića nad Devarmanom

Izvor: Politika, 25.Mar.2013, 00:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rutinska pobeda Đokovića nad Devarmanom

 MAJAMI – Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala turnira masters serije u Majamiju, pošto je u meču trećeg kola pobedio Somdeva Devarmana iz Indije u dva seta - 6:2, 6:4.

Za prolazak u četvrtfinale, Đoković će igrati protiv veterana iz Nemačke, 35-godinjeg Tomija Hasa, sa kojim se do sada sastajao šest puta i vodi 4:2.

Duel protiv 254. igrača sveta za Đokovića je bio tek ozbiljniji trening za mečeve protiv mnogo jačih >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << protivnika, koji slede već od narednog kola. Duel je trajao 70 minuta, ni prekratko, ni predugo, verovatno taman toliko koliko je prvi igrač seta želeo da provede na terenu.

Prvi set Đoković je odigrao u nešto jačem ritmu. Posle ubačenog prvog servisa izgubio je samo jedan poen, a procenat osvojenih poena posle drugog servisa bio mu je 50 odsto, što Indijac nije mogao da prati.

U drugom setu, prvi igrač sveta je odigrao mnogo ležernije. Iskoristio je prvu brejk šansu koju je imao i stekao prednost, a onda do kraja meče više nije pritiskao servis Devarmana, pa je zahvaljujući tome Indijac u tom delu igre osvojio čak šest poena od sedam ubačenih drugih servisa.

U desetom gemu drugog seta Đoković se isuviše opustio, pa je Devarman stigao do svoje jedine brejk šanse u meču, čime je primorao prvog igrača sveta da se trgne i zaigra maksimalno koncentrisano, kako se meč ne bi bez potrebe produžavao.

Fonet

objavljeno: 24.03.2013.
Pogledaj vesti o: Tenis,   Novak Đoković

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lakši "trening" Đokovića, Indijac pao za 70 minuta

Izvor: Press, 25.Mar.2013

Srbin je bez većih problema slavio protiv Devarmana u njihovom prvom međusobnom duelu. Igrao je opušteno, borbeni Indijac pokušavao je da pruži čvršći otpor, posebno u drugom setu, međutim, bio je bez šansi čak i da najavi iznenađenje... Večerašnji meč predstavljao je samo jači trening...

Nastavak na Press...

I Đoković među 16 najboljih u Majamiju

Izvor: Studio B, 25.Mar.2013

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u osminu finala turnira masters serije u Majamiju, pošto je u meču trećeg kola pobedio Somdeva Devarmana iz Indije u dva seta - 6:2, 6:4. ..Za prolazak u četvrtfinale, Đoković će igrati protiv veterana iz Nemačke, 35-godinjeg Tomija Hasa, sa...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.