Raste broj žrtava u Somaliji, još 30 ranjeno u napadu auto bombom FOTO

Izvor: B92, 06.Mar.2021, 12:43

Raste broj žrtava u Somaliji, još 30 ranjeno u napadu auto bombom FOTO

Broj žrtava u Somaliji popeo se na najmanje 20, a još 30 osoba je ranjeno u jučerašnjem napadu auto bombom ispred poznatog restorana u blizini luke u Mogadišu.

Državna novinska agencija Somalije navodi da je portparol policije Sadik Ali Adan okrivio za napad lokalnu ekstremističku grupu Al Šabab koja je povezana sa al-Kaidom i koja često izvodi napade u Mogadišu, a isti restoran napadnut je i tokom prošle godine.

AP prenosi da su se neke od zgrada u neposrednoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << blizini restorana koji je napadnut srušile posle eksplozije i strahuje se da ima još zarobljenih u ruševinama.

Očevici su somalijskim državnim medijima rekli da se posle eksplozije čula pucnjava iz vatrenog oružja, preneo je Rojters.

"Za sada imamo 20 mrtvih i 30 ranjenih na mestu eksplozije", rekao je predstavnik somalijske službe hitne pomoći Rojtersu.

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad.

Somalijski državni Radio Mogadiš preneo je da je bilo "gubitaka života", povređenih i uništavanja imovine i da je policija ogradila to područje.

Bezbednosna situacija u Mogadišu trenutno je vrlo teška, hiljade pripadnika vladinih snaga raspoređeno je zbog najavljenih današnjih demonstracija opozicije u vezi odloženih nacionalnih izbora u zemlji, ali su one u međuvremenu pomerene, navodi agencija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.