KRVAVI NAPAD U PRESTONICI: Odjeknula eksplozija praćena pucnjavom, najmanje 20 mrtvih (FOTO/VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Mar.2021, 22:31

KRVAVI NAPAD U PRESTONICI: Odjeknula eksplozija praćena pucnjavom, najmanje 20 mrtvih (FOTO/VIDEO)

Na desetine građana povređeno

Najmanje 20 ljudi je ubijeno, a 30 povređeno večeras u eksploziji automobila bombe ispred restorana u blizini luke u somalijskoj prestonici Mogadišu, saopštili su zdravstveni zvaničnici.

Očevici su somalijskim državnim medijima rekli da se posle eksplozije čula pucnjava iz vatrenog oružja, preneo je Rojters.

- Za sada imamo 20 mrtvih i 30 ranjenih na mestu eksplozije - rekao je predstavnik somalijske službe hitne pomoći >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << Rojtersu.

#AlShabaab bomb attack in #Mogadishu kills over 20 people & injures several others ahead of Saturday demonstrations to push for ouster of president #Farmaajo.

Farmaajo & Opposition need to resolve elections impasse as AlShabaab is exploiting power vacuum to harm citizens. pic.twitter.com/WZui3pbxDc

— Counter Terrorism Policing KE🇰🇪 (@CTP_Kenya) March 5, 2021

Za sada niko nije preuzeo odgovornost za napad.

Somalijski državni Radio Mogadiš preneo je da je bilo "gubitaka života", povređenih i uništavanja imovine i da je policija ogradila to područje.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.