Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 20.Feb.2010, 21:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan u finalu Kupa Radivoja Koraća

NIŠ - Košarkaši Partizana plasirali su se u finale Kupa Radivoja Koraća pošto su danas u izuzetno uzbudljivom polufinalu savladali ekipu Hemofarma sa 69:64 (13:24, 19:24, 21:6, 16:10).

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Lester Mekejleb sa 22 poena, dok su Milan Mačvan i Stefan Marković postigli po 15 poena za Hemofarm.

Vršačka ekipa počela je utakmicu serijom od 8:0, a na poluvremenu je vodila sa 16 poena razlike, ali ni to nije bilo dovoljno za Partizan >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << , koji je treći put u sezoni pobedio Hemofarm.

U oba susreta u Jadranskoj ligi, Partizan je dobio trojkom u poslednjoj sekundi meča, a večeras je trijumf obezbedio u poslednjem minutu, kada je Mekejleb dao koš za vođstvo 65:63, a onda Marković u sledećem napadu izgubio loptu tako što je izašao iz terena.

Igrač Hemofarma Stefan Marković ocenio je da je utakmica bila veoma borbena i podsetio da je njegov tim bio oslabljen neigranjem Pavkovića i Stivensona.

Trener Hemofarma Željko Lukajić rekao je da je njegova ekipa igrala na visokom nivou i da smatra da taj tim i dalje može da napreduje. Lukajić je istakao da protiv Partizana nije moguće držati visok ritam igre iz prvog poluvremena svih 40 minuta.

Košarkaš Partizana Dušan Kecman ocenio je da su dva poluvremena zapravo bila dve različite utakmice, a trener pobedničke ekipe Duško Vujošević je kazao da je Hemofarm odlična ekipa, ali da ne može da bude zadovoljan suđenjem u prvom poluvremenu jer su, kako je kazao, sudije dozvolile preoštru igru što je uticalo na kvalitet igre Partizana u celini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.