Partizan kreće u osvajanje Evrope preko nekadašnje braće!

Izvor: Vesti-online.com, 23.Maj.2013, 13:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan kreće u osvajanje Evrope preko nekadašnje braće!

Crno-beli startuju od drugog kola kvalifikacija, a mogli da igraju protiv šampiona Crne Gore, Makedonije, sarajevskog Željezničara kao prvaka Bosne i Hercegovine...

Novi-stari šampion Srbije, Partizan, biće nosilac u žrebu za drugo i treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, a ako stigne do završne runde - baraža

najverovatnije neće biti povlašćen.

Partizan je juče osvojio šestu uzastopnu titulu šampiona Srbije, odnosno 25. u >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << klupskoj istoriji, pa će ovog leta igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Crno-beli će takmičenje u kvalifikacijama početi od drugog kola u kome će biti nosioci. Ove sezone Partizan ima koeficijent 17.425, zbog čega će biti nosilac i u trećem kolu.

Žreb za prvo i drugo kolo kvalifikacija za Ligu šampiona obaviće se

24. juna u Nionu.

U drugom kolu crno-beli bi mogli da igraju protiv šampiona Crne Gore, Makedonije, Luksemburga, Željezničara iz Bosne i Hercegovine, Dinama iz Tbilisija, Hafnafjordura sa Islanda, kazahstanskog Šahtjora, mađarskog Đera, Birkirkare sa Malte i TNS iz Velsa.

Takođe, protivnik Partizanu mogla bi da bude i jedna od sledećih ekipa: pobednik prvog kola kvalifikacija, albanski Skenderbeg, irski Sligo rovers, Kliftonvil iz Severne Irske, Daugava iz Letonije i Kalju iz Estonije.

Utakmice drugog kola igraju se 16. i 17. jula, a revanši su zakazani

za 23. i 24. jul.

Žreb za treće kolo kvalifikacija obaviće se 19. jula u Nionu.Partizan bi mogao da igra protiv moldavskog Šerifa, Levskog iz Sofije, slovenačkog Maribora, Slovana iz Bratislave, Elfsborga iz Švedske, Makabija iz Tel Aviva, norveškog Moldea, Helsinkija iz Finske, litvanskog Ekranasa i Nefčija iz Azerbejdžana.

Utakmice trećeg kola igraju se 30. i 31. jula, a revanši 6. i 7.

avgusta.

Tek posle odigranog trećeg kola kvalifikacija biće poznato da li će Partizan biti nosilac u baražu, ali to je malo verovatno pošto bolji koeficijent imaju Bate Borisov, Seltik, Steaua, Apoel, Dinamo Zagreb i šampion Češke.

Žreb za baraž obaviće se 9. avgusta u Nionu, a utakmice su na programu 20. i 21. avgusta, odnosno 27. i 28. avgusta.

Pobednik baraža igraće u Ligi šampiona, a poraženi će izboriti

plasman u Ligu Evrope.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.