Izvor: Nezavisne Novine, 30.Apr.2016, 18:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Palestina traži izvinjenje Evrovizije zbog zabrane zastave

RAMALA - Visoki palestinski zvaničnik Saeb Erkat tražio je danas izvinjenje od organizatora takmičenja za Pjesmu Evrovizije nakon što se zastava Palestine našla na listi zabranjenih zastava na tom takmičenju, koje će narednog mjeseca biti održano u Švedskoj.

U pismu koje je Erkat, drugokomandujući u Palestinskoj oslobodilačkoj organizaciji, poslao predsjediku Evropske radiodifuzne unije Žan Polu Filipinu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << istaknuto je da će Pjesma Evrovizije biti održana u prestonici Švedske, "prvoj državi članici EU u zapadnoj Evropi koja je zvanično priznala palestinsku državu", prenosi Tanjug.

Erkat je pozvao na hitno ukidanje te "sramne odluke" i poručio da je neophodno da se Evropska radiodifuzna unija izvini Palestini i milionima Palestinaca širom svjeta, prenosi AFP.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.