Protest Evroviziji zbog zabranjenih zastava

Izvor: Danas, 01.Maj.2016, 13:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest Evroviziji zbog zabranjenih zastava

Ramala - Palestinski lideri su ocenili da je odluka o zabrani korišćenja palestinske zastave na finalnom takmičenju za pesmu Evrovizije "pristrasna i neprihvatljiva", javlja danas AP. Protest je predsedniku Evrovizije Žan Pol Filipou uputio palestinski funkcioner Saeb Erekat.

Palestinci ne učestvuju na takmičenju za pesmu Evrovizije. Prošle nedelje je Evrovizija saopštila da je zabranjeno korišćenje zastava Kosova, Severnog Kipra, Baskije, organizacije Islamska država.

Navedeno je da su zabranjene politički i verski uvredljive, diskriminatorske i neodgovarajuće zastave.
Pogledaj vesti o: Evrovizija 2015,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Palestina osudila zabranu palestinske zastave na Pesmi Evrovizije

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 01.Maj.2016

Palestinski zvaničnici oštro su osudili odluku Evropske radiodifuzne unije (EBU) da zabrane palestinsku zastavu na ovogodišnjem takmičenju za pesmu Evrovizije, prenose u nedelju svetski mediji...Zamenik predsednika Palestinske oslobodilačke organizacije Saeb Erekat naveo je u pismu predsedniku EBU...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.