Izvor: Blic, 30.Apr.2016, 18:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRAŽE IZVINJENJE Palestina zahteva da im Evrovizija omogući nastup pod njihovom zastavom

Visoki palestinski zvaničnik Saeb Erkat tražio je danas izvinjenje od organizatora takmičenja za Pesmu Evrovizije nakon što se zastava Palestine našla na listi zabranjenih zastava na tom takmičenju, koje će narednog meseca biti održano u Švedskoj.

U pismu koje je Erkat, drugokomandujući u Palestinskoj oslobodilačkoj organizaciji, poslao predsediku Evropske radiodifuzne unije Žan Polu Filipinu istaknuto je da će Pesma Evrovizije biti održana u prestonici >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Švedske, "prvoj državi članici EU u zapadnoj Evropi koja je zvanično priznala palestinsku državu".

EUROPEAN BROADCASTING UNION BANS #PALESTINE'S FLAG FROM #EUROVISION https://t.co/LsQ5Ver74E #EBU #Eurovision2016 pic.twitter.com/vnHSRsQ4w6

Erkat je pozvao na hitno ukidanje te "sramne odluke" i poručio da je neophodno da se Evropska radiodifuzna unija izvini Palestini i milionima Palestinaca širom sveta, preneo je AFP.

Na Evrosongu zabranjene zastave Kosova, ID, Palestine, Krima

Pored Palestine, na ovogodiššnjem takmičenju za pesmu Evrovizije zabranjene su i zastave Kosova, Islamske držžave, Krima, Donjecke Republike, Nagorno Karabaha i Severnog Kipra, saopšštili su organizatori Evrosonga.
Pogledaj vesti o: Evrovizija 2015

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.