PUTIN ZAINTERESOVAN ZA JAČANJE PRIJATELJSTVA SA BALKANSKOM DRŽAVOM: Na pomolu velika promena!

Izvor: SrbijaDanas.com, 28.Jul.2021, 15:33

PUTIN ZAINTERESOVAN ZA JAČANJE PRIJATELJSTVA SA BALKANSKOM DRŽAVOM: Na pomolu velika promena!

Obavio je važan telefonski razgovor

Predsednik Rusije Vladimir Putin dogovorio se sa slovenačkim kolegom Borutom Pahorom da ustanove Dan rusko-slovenačkog prijateljstva, saopštila je pres-služba Kremlja nakon telefonskog razgovora lidera.

- Predsednici Rusije i Slovenije dogovorili su se da ustanove Dan rusko-slovenačkog prijateljstva. Dogovoreno je da se on obeležava svake poslednje subote jula, zajedno sa svečanostima u Ruskoj kapeli na prevoju Vršić - navodi >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << se u saopštenju.

Kremlj je dodao da je šef Rusije zahvalio Pahoru i celom slovenačkom narodu za napore koje ulažu kako bi sećanje na ruske i sovjetske vojnike, koji su poginuli tokom Prvog i Drugog svetskog rata, bilo očuvano, kao i na pažljivoj brizi o njihovim grobovima.

-Neki aspekti međunarodne i regionalne agende takođe su pomenuti tokom razgovora dvojice lidera u svetlu slovenačkog predsedavanja Savetom Evropske unije u drugoj polovini ove godine - navodi se u saopštenju pres-službe.

Pred toga, Putin i Pahor su razgovarali o aktuelnim pitanjima bilateralnih odnosa. Potvrđena je obostrana želja za daljim jačanjem saradnje u različitim sferama, uključujući u kontekstu predstojeće 30. godišnjice uspostavljanja diplomatskih odnosa između Rusije i Slovenije 2022. godine.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.