Izvor: Istinomer.rs, 25.Nov.2020, 09:06

Novac ide od države prema crkvi

„Kampanju imamo za novog patrijarha i tu je manje-više svejedno ko će biti, biće neko ko je blizak vlasti. Ja bih tipovala na Irineja Bulovića, naravno, ukoliko bude hteo da izađe iz te duboke senke. Ako ne, tu će biti Porfiriije. Postoji ona izreka – Fudbal je igra koju igra 11 muškaraca protiv 11 muškaraca, a na kraju uvek pobede Nemci; tako i ovde, biće kampanje u kojoj će na kraju da pobedi Irinej Bulović“, kaže Svetlana Lukić, urednica Peščanika, u razgovoru s Danicom Vučenić za Istinomerov podcast „U mikrofon“.  
The post Novac ide od države prema crkvi appeared first on Istinomer.
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Istinomer.rs...






Povezane vesti

Lukić: Ovde nije predviđen miroljubiv rasplet

Izvor: Istinomer.rs, 25.Nov.2020

U ambijentu korone, sa kojom niko, izgleda, nije u stanju da se nosi, sahrana patrijarha Irineja - koja je više asocirala na politički skup i kongres ujedinjenja svih Srba sveta - otvorila je ponovo pitanja odnosa crkve i države, klerikalizacije države ili podržavljenja crkve i ko je tu kome gospodar....

Nastavak na Istinomer.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Istinomer.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Istinomer.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.