Nova oprema za kikindske vatrogasce

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Mar.2019, 15:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova oprema za kikindske vatrogasce

Na području Severnobanatskog okruga poslednjih godina nije bilo potrebe za ozbiljnijom intervencijom pripadnika Sektora za vanredne situacije. Na Svetski dan civilne zaštite 1. mart, pripadnicima Vatrogasno – spasilačkog bataljona u Kikindi najavljena je nabavka novog navalnog vozila, a novu opremu dobijaju i pripadnici Odeljenja za vanredne situacije.

Severnobanatski okrug poslednjih godina nije bio pogođen prirodnim katastrofama u kojima je bila neophodna znatno veća intervencija >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << pripadnika Odeljenja za vanredne situacije, kao i vatrogasnog – spasličakih jedinica. Međutim, činjenica je da je priroda sve nemilosrdnija, tako da je neophodna i dodatna opreznost. Za što brže i uspešnije intervencije na terenu, kikindski Vatrogasno-spasilački bataljon dobiće novo navalno vozilo, a nove čamce i dodatnu opremu za pomoć na vodenim površinama mogu da očekuju i pripadnici Odeljenja za vanredne situacije.

"U cilju reagovanja u vanrednim situacijama, na teritoriji Severnovanatskog okruga formirane su specijalizovane jedinice civilne zaštite određene namene i to dva voda od po 30 članova od kojih je jedan u potpunosti obučen i opremljen, kao i Vod za pružanje prve pomoći od 18 članova, koji je protekle godine prošao obuku", izjavio je Dragan Berić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kikindi.

Na osnovu dosadašenjg iskustva, opremljenost vatrogasno – spasilačkih jedinica je dobra, ali je nova oprema, kao i nabavka uniformi prioritet.

"Imali smo sreće u našem okrugu jer poslednjih godina nismo imali niti elelementarnih nepogoda, niti vanrednih situacija gde bi direktno bile potrebe za nekim većim angažovanjem svih pripadnika sektora za vanredne situacije. Tako smo uspeli da na neki način obezbedimo i podignemo stepen obučenosti", kazao je Nikola Lukač, načelnik Severnobanatskog okruga.

Koliko priroda može da nanese materijalnu štetu, nije ništa u odnosu na ono koliko neogovorni pojedinci mogu svojim postupcima da ugroze svoju, ali i tuđu bezbednost. Tako da je, pored nove opreme i vozila, neophodno kod samih građana povećanje svesti civilne zaštite.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.