Nismo kupili Krim, to je bio demokratski izbor

Izvor: B92, 21.Jun.2020, 18:18

"Nismo kupili Krim, to je bio demokratski izbor"

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da Rusija "nije kupila Krim" i naglasio da je odluka o njegovom pripajanju Rusiji bila demokratski izbor građana.

"Prvo, Krim je oduvek bio naš, čak i de jure. Drugo, mi ga nismo kupili. Ljudi koji žive na Krimu doneli su odluku da se ponovo ujedine sa Rusijom", rekao je Putin u intervjuu za film "Rusija. Krim. Putin" na televiziji Rusija-1.

Putin je naglasio da želi da podseti "sve zabrinute posmatrače" da je reč >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << o najvišem stepenu primene demokratije, prenosi TAS S.

"Ako je to tako, to bi trebalo samo da bude prihvaćeno i ova odluka naroda bi trebalo da bude tretirana s poštovanjem", naveo je Putin. Istovremeno je naglasio da ne postoji neslaganje Rusije sa narodom Ukrajine, ali da je bilo napetosti sa vlastima te zemlje.

"Nismo se svadjali sa Ukrajinom, imali smo različite poglede sa onima koji danas vladaju Ukrajinom. Ukrajina, ukrajinski narod je naša bratska zemlja i tako će ostati i u narednim vekovima", rekao je Putin.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putin: Rusija nije kupila Krim, to je bio demokratski izbor

Izvor: Blic, 21.Jun.2020

Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je danas da Rusija "nije kupila Krim" i naglasio da je odluka o njegovom pripajanju Rusiji bila demokratski izbor gradjana tog poluostrva.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.