Nemačka: Nestala skulptura falusa sa planine Grunten

Izvor: B92, 01.Dec.2020, 15:30

Nemačka: Nestala skulptura falusa sa planine Grunten

Ova skulptura bila je jedan od zaštitnih znaka Bavarske, ali niko ne zna kako se tamo pojavila, ali ni kako to da je nestala.

Nemačka policija je pokrenula istragu povodom nestanka neobične falusoidne skulpture sa planine u Bavarskoj, javljaju lokalni mediji.

Drvena skulptura falusa visine dva metra je, kako se čini, posečena tokom vikenda, navodi lokalni list Allgaeuer Zeitung.

Skulptura je godinama krasila planinu Grunten, jugozapadno od Minhena.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Sada je od nje ostao samo panj i nešto opiljaka.

Misteriozni objekti su tokom prethodnih nedelja često na vestima.

Metalni predmet visok 3,7 metara koji je prošle nedelje pronađen u pustinji američke države Juta pokrenuo je teorije o tome kako se uopšte tamo stvorio.

Uprkos apelima lokalnih vlasti, desetine ljudi su posetile objekat u pustinji.

Međutim, niko nije priznao da ga je postavio, a objekat je ubrzo nestao.

Nije poznato ko ga je uklonio, rečeno je iz državne Kancelarije za upravljanje zemljištem u Juti, a fotografije mesta na kojem je pronađen pokazuju da je ostala samo hrpa kamenja i malo parče metala.

U međuvremenu se sličan objekat pojavio u Rumuniji.

Pratite nas na Fejsbuku i Tviteru. Ako imate predlog teme za nas, javite se na bbcnasrpskom@bbc.co.uk

Izvor: BBC News na srpskom

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nemačka: Nestala skulptura falusa sa planine Grunten

Izvor: Radio 021, 01.Dec.2020

Ova skulptura bila je jedan od zaštitnih znaka Bavarske, ali niko ne zna kako se tamo pojavila, ali ni kako to da je nestala...AlamySkulptura se nalazila na planini Grunten u blizini Minhena, glavnog grada Bavarske..Nemačka policija je pokrenula istragu povodom nestanka neobične falusoidne skulpture...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.