Na prezentaciji u Sankt Peterburgu otrkiven užas: Pogledajte šta se dešava sa polarnim medvedima

Izvor: SrbijaDanas.com, 27.Feb.2020, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na prezentaciji u Sankt Peterburgu otrkiven užas: Pogledajte šta se dešava sa polarnim medvedima

Na prezentaciji u Sankt Peterburgu stručnjak za polarne medvede Ilija Mordvincev otkrio je neverovatni porast kanibalizma među polarnim medvedima.

Na Arktiku je sve više slučajeva polarnih medveda koji se međusobno ubijaju i jedu zbog otapanja leda i smanjenja prirodne okoline za šta su krivi ljudi, upozorili su ruski naučnici.

- Kanibalizam među polarnim medvedima nam je dugo poznata činjenica, no zabrinjava nas što su ti slučajevi pre bili retki, a sada ih >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << često beležimo - rekao je stručnjak za polarne medvede Ilija Mordvincev.

Na prezentaciji u Sankt Peterburgu rekao je kako je za rast kanibalizma među polarnim medvedima verovatno odgovoran nedostatak hrane.

- U nekim razdobljima jednostavno nema dosta hrane i veći mužjaci napadaju ženke s mladima - rekao je, ali i dodao da je mogući razlog tog rasta činjenica da više ljudi radi na Arktiku i da belrže takve slučajeve.

- Sada imamo informacije i od većeg broja naftaša i radnika ministarstva obrane - dodaje Mordvincev.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.