NESREĆA ZA NESREĆOM: Izgorele tri zdravstvene ustanove u Rusiji, poginulo 16 ljudi, najteži bolesnici ŽIVI GORELI

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Maj.2020, 11:45

NESREĆA ZA NESREĆOM: Izgorele tri zdravstvene ustanove u Rusiji, poginulo 16 ljudi, najteži bolesnici ŽIVI GORELI

Požar izbio u dve kovid bolnice

Najmanje pet pacijenata sa intenzivne nege poginulo je jutros u požaru koji je izbio u bolnici "Sveti Đorđe" u Sankt Peterburgu, koja je pretvorena u kovid bolnicu, a to je treći požar u zdravstvenim ustanovama u Rusiji za samo četiri dana.

U požaru u Sankt Peterburgu nastradali su pacijenti koji su se lečili od korona virusa. Hitne službe su obaveštene oko 6.30 sati po lokalnom vremenu. Do požara je najverovatnije došlo zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << kratkog spoja na respiratoru. Vatra je sada pod kontrolom, a iz objekta je evakuisano 150 ljudi.

U subotu je u Moskvi takođe izbio požar u bolnici u kojoj su se lečili zaraženi korona virusom. U toj nesreći je život izgubila jedna osoba. Požar je izbio u prizemlju, u sobi za reanimaciju, a tom prilikom je evakuisano oko 300 osoba. Pacijenti su premešteni u susednu zgradu. Moskovsko tužilaštvo će proceniti poštovanje mera zaštite od požara u bolnici i proveriće postupke regulatornih organa.

- Organizovana je provera poštovanja zakonom propisanih mera u vezi sa požarom u jednoj od glavnih bolnica u prestonici. Tokom provere biće izvršena procena postupaka odgovornih lica kad je reč o bezbednosti od požara u objektu - navodi se u saopštenju moskovskog tužilaštva.

Samo dan kasnije, u nedelju u kasnim večernjim satima, u privatnom staračkom domu u Krasnogorsku, severozapadno od Moskve, takođe je izbio požar. Poginulo je 10 pacijenata koji su bili prikovani za krevet.

U trenutku izbijanja požara u objektu se nalazilo 37 osoba, a povređeno je devet ljudi. Požar je izbio na drugom spratu šestospratnice. I u ovom slučaju se sumnja na to da je uzrok kratak spoj.

Istraga je u toku, a utvrđeno je i da ovaj starački dom nije imao neophodne dozvole za rad.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.