NEOČEKIVAN PREOKRET! Osumnjičeni za ubistvo Luke Žižića stoji iza još jedne likvidacije - prišao mu sa leđa pa ga izrešetao (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 20.Maj.2022, 17:11

NEOČEKIVAN PREOKRET! Osumnjičeni za ubistvo Luke Žižića stoji iza još jedne likvidacije - prišao mu sa leđa pa ga izrešetao (FOTO)

Ubistvo Nikole Zečevića iz Kragujevca, koje se naočigled brojnih prolaznika odigralo 12. februara prošle godine, rasvetljeno je, a policija se saopštila da je osumnjičen Stefan M. (23), Kraljevčanin kom se na teret stavlja i ubistvo vlasnika kafića "Ritual" na Novom Beogradu, Luke Žižića.

Kako je saopštio MUP, S. M. (23) iz Kraljeva se tereti da je u Ulici kralja Aleksandra Prvog Karađorđevića, u večernjim satima, sa više hitaca iz vatrenog oružja usmrtio tridesetosmogodišnjeg >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << muškarca iz Kragujevca.

Reč je o Stefanu M, koji se nalazi u pritvorskoj jedinici Centralnog zatvora u Beogradu, zbog sumnje da je 28. aprila ove godine izvršio teško ubistvo Luke Žižića (37) u Nehruovoj ulici u Novom Beogradu.

Na koji način su ova dva slučaja povezana i da li je u oba isti nalogodavac, u ovom trenutku nije poznato.

Podsećanja radi, Zečevićev atentator prišao mu je kobnog dana sa leđa i pucao u njega, a obdukcijom je kasnije utvrđeno da je metak u vrat, kojim je žrtva "overena", bio koban. Zečević je umro na putu ka Kliničko-bolničkom centru Kragujevac, u kolima Hitne pomoći.

Na snimku koji je objavljen dan nakon ubistva vidi se ubica sa fantomkom kako prati Zečevića, a onda mu pritrčava i iza leđa ispaljuje nekoliko metaka. Vidi se i kobni trenutak, kada pucač ispaljuje smrtonosni hitac njegov vrat.

Inače, direktor MUP-a Srbije Vladimir Rebić izjavio je nakon ubistva da policija ima saznanja da je Zečević bio umešan u preprodaju narkotika, ali da se ne može tvrditi da je to uzrok likvidacije. U međuvremenu, pominjalo se i zelenašenje, trgovina oružejm, poslovi sa Albancima, dug prema jednog od ozloglašenih kriminalnim klanova iz Crne Gore...

Ulje na vatru dodala je i činjenica da je policija u centru grada pronašla "štek" sa oružjem, ekplozivom i drogom za koji se sumnja da je pripadao upravo pokojnom Zečeviću. U strogom centru grada, između ostalog pronađeno je navodno čak tri kilograma vojnog ekploziva "pentrit" što je dovoljno da u krugu od pedesetak metara sve odleti u vazduh.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Dva ubistva u Beogradu posle zatišja – zašto nalogodavci angažuju "amatere"

Izvor: RTS, 21.Maj.2022, 05:51

Policija još traži osobu koja se sumnjiči za ubistvo Luke Perenčevića na Banjici. Mladić koji je osumnjičeni da je ubio Luku Žižića na Novom Beogradu uhapšen je sedam dana posle ubistva i određen mu je pritvor. On se, takođe, sumnjiči da je prošle godine sa više hitaca iz vatrenog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.